Patriks Ruā negaidīti pamet «Avalanche» galvenā trenera amatu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais vārtsargs Patriks Ruā ceturtdien atkāpies no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolorādo «Avalanche» galvenā trenera amata, vēsta līga.

Ruā par «Avalanche» galveno treneri kļuva 2013.gadā, pirmajā sezonā pie Kolorādo vienības stūres aizvedot klubu līdz Centrālās divīzijas čempionu titulam.

Pēc tās sezonas Ruā saņēma Džeka Edamsa balvu kā labākais treneris, taču nākamajās sezonās viņam neizdevās aizvest «Avalanche» līdz Stenlija kausa izcīņai.

Patlaban 50 gadus vecais kanādietis Ruā bija sestais «Avalanche» komandas galvenais treneris kluba vēsturē.

Savu karjeru vārtsargs sāka Monreālas «Canadiens» komandā, kuru 1986. un 1993.gadā aizveda līdz uzvarai Stenlija kausā, bet pēdējos gadus viņš no 1995. līdz 2003.gadam aizvadīja tieši «Avalanche» sastāvā. Kopā ar Sandi Ozoliņu viņš 1996.gadā vēlreiz ieguva Stenlija kausu, šo pašu panākumu atkārtojot ar 2001.gadā.

Savā NHL karjerā Ruā izcīnīja uzvaru 551 regulārā čempionāta spēlē, kas vēl ilgi pēc viņa aiziešanas palika nepārspēts līgas rekordu grāmatās, taču 2009.gadā to pārspēja Ņūdžersijas «Devils» vārtsargs Martins Brodērs. Savukārt viņa 151 uzvara Stenlija kausa mačos joprojām ir NHL rekords.

Ruā ir vienīgais hokejists, kurš spējis trīs reizes vēsturē kļūt par Stenlija kausa vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš trīs reizes ieguvis Vezina balvu, ko piešķir līgas labākajam vārtsargam.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Ruā kopš 2005.gada trenēja Kvebekas «Remparts» komandu Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL). 2006.gadā Ruā aizveda «Remparts» komandu līdz Memoriālajam kausam, ko saņem Kanādas junioru čempioni.

Bijušais vārtsargs 2006.gadā tika uzņemts NHL Slavas zālē, bet jau kopš 2003.gada viņa kreklu ar 33.numuru iemūžinājusi «Avalanche» vienība.

Ruā vadībā «Avalanche» 246 spēlēs izcīnīja 154 uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu