Neskaidrības ap Fogeles nāvi un pazudušo testamentu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

27.jūlijā pēdējā gaitā izvadīja ilggadējo skaistumkonkursu organizētāju un aģentūras «Miss Latvija» īpašnieci Intu Fogeli. Žurnāls «Kas Jauns» raksta, ka atvadu ceremonijā ne viena vien izvadītāja galvā bija doma, ka kaut kas nav «tīri».

Žurnāls raksta, ka Inta Fogele mira naktī uz 20 jūniju. Tikai iepriekšējā vakarā viņa kopā ar mammas draudzeni Māru Kalniņu bija atgriezusies no Infektoloģijas slimnīcas. Intas veselības stāvoklis bijis smags, Fogele plānojusi apmeklēt konkursu «Miss un Misters Latvija» un tad doties uz pansionātu.

Mirušo Intu dzīvoklī atrada Māra Kalniņa, kura bija ieradusies otrā dienā, Inta gulējusi uz grīdas, tad Māra izsaukusi ātro medicīnisko palīdzību, kura tikai varēja konstatēt nāves faktu.

Pārsteigumu rada fakts, ka Inta nebija saukusi pēc palīdzības, kaut mājās ir gan telefons, gan palīdzības izsaukšanas poga (tādu ierīko sociālie dienesti). Māra skaidrojusi, ka Intas «slimību buķete» (aknu kaite, audzējs un iekaisums galvā) nav bijusi savienojama ar dzīvību. Pēc nāves Intai nav veikta ekspertīze, bet to veic tikai pēc policijas vai piederīgo pieteikuma. Nav bijušas aizdomas par vardarbīgu nāvi, tāpēc ekspertīze nav veikta.

Bažas izraisījis arī fakts par īpašumtiesībām uz zemes gabalu un īpašumu Pārdaugavā. Īpašums bijis uz Fogeles vārda, bet nedēļu pirms nāves viņa to atdevusi atpakaļ 89 gadus vecajai mātei. Īpašumu no mātes Fogele saņēma pērnā gada 23.aprīlī. Pēc tam Inta presei vārākkārt teikusi, ka viņu grib padarīt par traku un atņemt īpašumu. Tāpat viņa paziņoja, ka apzagts viņas mājā iekārtotais aģentūras birojs un pazudusi pase un vairāki svarīgi aģentūras un īpašuma dokumenti. Ielaušanās faktu apstiprina policijā, ir saņemts iesniegums un ierosināta krimināllieta.

Savējiem Inta bieži teikusi, ka viņu mēģina sanaidot ar māti, tāpat Inta bažījusies vai mammas draudzenes Māras Kalniņas nodomi ir labi. Inta paudusi nepatiku un pat bailes pret Māru, kurai viņas mamma piešķīrusi ģenerālpilnvaru kārtot gan īpašuma gan ar pašas veselību saistītus jautājumus.

Inta bija vienīgais mātes Margas bērns. ja māja būtu palikusi Intas īpašumā, uz to varētu pieteikties mantinieki no viņas nelaiķa tēva puses. Tagad māja atdota Fogeles mammai,. Ar personu, kas par viņu rūpējas mūža nogalē, pastāv iespēja noslēgt tā saukto «nokopšanas līgumu», ja tādam piekrīt mājas īpašniece.

Māra Kalniņa atkārtotā sarunā ar žurnālu «Kas Jauns» teikusi, ka tas, kas notiek ap Intas aiziešanu norims, tā ir tikai mutuļošana. Intas mamma joprojām par īpašumiem pati lemj, viņa tiek atvesta no pansionāta, lai apskatītu īpašumus un pieņemtu lēmumus par remontiem vai ko citu. Mārai neesot zināms, ko Intas mamma nolēmusi darīt ar īpašumiem nākotnē.

Māra arī teikusi, ka nevēlas iztirzāt Intas un mātes attiecības, ņemot vērā, ka par aizgājēju runā tikai labu vai klusē, viņa to nedarīs. Tāpat Māra neuzticas Intas draudzeņu teiktajam, jo viņas Intu nebija satikušas vairākus mēnešus, bet cilvēks uz nāves sliekšņa var ļoti mainīties, nevajag spriest, to nezinot, domā Māra.

«Ļausim Intai būt mierīgi tajā vietā, kurā viņa pašlaik atrodas…» saka Māra Kalniņa.

Visu rakstu lasiet žurnāla «Kas Jauns» šīs nedēļas numurā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu