Rīgas svētku laikā sietspiedes meistardarbnīca

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas svētku laikā 13. augustā «Kaņepes kultūras centrā» starptautiskā grafikas festivāla «Printmaking IN» ietvaros no plkst. 12:00 līdz 15:00 norisināsies mākslinieces Sabīnes Vekmanes sietspiedes meistardarbnīca «Sietspiedes pagalms».

Māksliniece iepazīstinās ar sietspiedes tehniku un piedāvās iespēju ikvienam interesentam apdrukāt līdzpaņemto krekliņu vai auduma maisiņu. Aicināts piedalīties ikviens interesents, speciālas priekšzināšanas nav nepieciešamas. Dalība meistardarbnīcā ir bez maksas, taču apmeklētājiem jāņem līdzi pašiem savi apdrukājamie tekstila izstrādājumi no dabiskas šķiedras (kokvilna, lins, zīds, viskoze, kur sintētikas piejaukums ir ne vairāk kā 30%).

Foto: publicitātes

Sabīne Vekmane ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļu bakalaura un maģistra programmās, ir viena no sietspiedes darbnīcas «Luste» izveidotājām. No 2010. līdz 2014. gadam darbojusies kā alternatīvā kultūrbāra - galerijas «Ziema» mākslinieciskā vadītāja un izstāžu kuratore.

«Luste» ir publikai artvērta sietspiedes darbnīca, kas interesentiem piedāvā apgūt sietspiedes drukas tehniku uz dažādiem materiāliem – koka, papīra, metāla, auduma u.c., ar iespēju apdrukāt lielus formātus. Apgūstot sietspiedes tehikas pamatus ar kādu no darbiniekiem, katrs interesents patstāvīgi vai kopā ar darbnīcas komandu var eksperimentēt un strādāt pie saviem projektiem vai pasūtījumiem. Darbnīca nodrošina klientu ar tehnisko aprīkojumu un konsultācijām.

«Printmaking IN» festivāla ietvaros «Kaņepes kultūras centrā» līdz 28. augustam skatāma igauņu grafiķa Tomasa Kusinga personālizstāde. Mākslinieks ir uzticīgs linogriezuma tehnikai, kurā veido sarežģītas figurālas kompozīcijas ar smalku detalizāciju. Darbos mijas ikdienišķas un mistiskas ainas, kas uzbur sirreālu noskaņu.

Foto: publicitātes

Tomass Kusings (1976) absolvēja Igaunijas mākslas akadēmiju 2005. gadā, iegūstot mākslas bakalaura grādu. Kopš 2001. gada viņš ir grupas «Non Grata» dalībnieks. 2002. gadā Tomasa gleznas un grafikas tika izstādītas Igaunijā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā, Bulgārijā, Rumānijā, Francijā, Lielbritānijā, Ķīnā, ASV, Čīlē un Dienvidkorejā. Viņa personālizstādes notikušas Igaunijā, Vācijā, Francijā, Lielbritānijā, ASV, Čīlē, Austrālijā un Dienvidkorejā.

Starptautiskā grafikas festivāla «Printmaking IN» ietvaros katru trešdienu līdz 17. augustam 16.00 «Rīgas mākslas telpā» notiek radošie grafikas vakari, kuros tiek dota iespēja iepazīt grafiku, izmēģināt dažādas tās tehnikas un satikties ar māksliniekiem. Vakarus papildina kāds muzikāls, literārs vai citādi radošs pārsteigums. Aicināts piedalīties ikviens interesents, speciālas priekšzināšanas nav nepieciešamas.

«Printmaking IN»

«Printmaking IN» ir starptautisks festivāla zīmols, kas radies Igaunijā, Pērnavā 1998. gadā. Ar laiku «iekarojot» arī Tallinu un Tartu, tagad šķērsojis Igaunijas robežu un pirmo reizi notiks Rīgā. Apvienojot dažādus māksliniekus no atšķirīgām pasaules valstīm - Baltijas, Skandināvijas un Amerikas - festivāls ietver publisku pasākumu sēriju: grafikas izstādes, performances, drukāšanas akcijas, meistarklases un radošās darbnīcas. Sīkāka informācija par festivāla programmu pieejama mājaslapā www.printmakingfestival.com.

Projektu realizē biedrība «Grafikas kamera» (Latvija) un «Non grata» (Igaunija) sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāli «Rīgas mākslas telpa», Kaņepes kultūras centru, galeriju «427», grāmatu veikalu «Bolderāja», biedrību «Kultūras un mākslas projekts NOASS»,sietspiedes darbnīcu «Luste», drukas darbnīcu «Tava siena», SIA «Akmeņlauzis», Folkklubu ALA Pagrabs, bāriem «Chomsky» un «Pils». Projektu atbalsta Rīgas dome un Valsts kultūrkapitāla fonds, Amerikas vēstniecība Latvijā, «Danish Arts Council» un «Kone Foundation Finland». Projekta informatīvais atbalstītājs Latvijas Radio 6 - LU Radio NABA.

Projekta komanda:

Ieva Nagliņa, māksliniece, projekta vadītāja, festivāla kuratore (Latvija)

Anonymous Boh, mākslinieks, festivāla kurators (Igaunija)

Paulis Liepa, mākslinieks, festivāla grafiskā dizaina autors un kurators (Latvija)

Liena Bondare, māksliniece, festivāla līdzkuratore

Māra Uzuliņa, kuratora asistente

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu