Grūva deva pēc Dziesmu svētkiem - Emēlijas Sandei uzstāšanās Rīgā

Krista Garanča
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Es gribu dziedāt, es gribu kliegt, es gribu spiegt, līdz izžūst vārdi, - ar emocionāli un vokāli spēcīgu uzstāšanos 10. jūlija vakarā izskanēja Emēlijas Sandei koncerts «Palladium» koncertzālē.

Lai arī koncerts risinājās Rīgā, sākotnēji Emēlijas Sandei uzstāšanās bija paredzēta Siguldas pilsdrupu estrādē. Jā, šāds lēmums ir ērtāks rīdziniekiem, tomēr formāta un noskaņas ziņā, manuprāt, piemērotāka būtu bijusi tieši brīvdabas skatuve. To pierādīja Džesija Veira pērn «Sunset» festivāla ietvaros.

Emēlija katru skaņdarbu iesāka ar nelielu stāstu, atklājot, par ko ir dziesma. Teju visās kompozīcijās vijas brīvības un mīlestības tēma. «Dalieties ar mīlestību, jo tā šobrīd ir vajadzīga vairāk nekā jebkad agrāk,» izskanot pēdējai dziesmai, novēlēja dziedātāja.

Skatītāju lielākās ovācijas, protams, izpelnījās dziedātājas hiti «Next to Me», «Heaven», «Beneath Your Beautiful», «My Kind of Love» un «Read All About It, Pt. III». Tomēr īpašu uzslavu pelnījusi Emēlijas Sandei pavadošā grupa - ar vakara dīvu uz skatuves kāpa divi bundzinieki, divi ģitāristi, basģitārists, trīs fona vokālistes un trīs pūtēji, kas ar vienkāršajām, bet grūvīgajām deju kustībām aizrāva pat stīvāko koncerta apmeklētāju.

Diez vai kādam pēc Dziesmu svētku nedēļas tik drīz būs pa spēkam aizskart klausītāju dvēseles stīgas, tomēr Emēlija ar savu komandu sniedza patiešām gaumīgu un izjustu uzstāšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu