Festivāls «2Annas» piedalīsies īsfilmu forumā Ķīnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas starptautiskais filmu festivāls «2Annas» no šodienas līdz 14. augustam piedalās pirmajā «Jin Zhen» Starptautiskajā īsfilmu forumā Hanengā, Ķīnā, kas apvieno īsfilmu festivālu profesionāļus no divdesmit vienas dažādas valsts, kā no Eiropas, tā arī Madagaskaras, Burkina Faso un Meksikas.

Kā informēja festivāla pārstāvji, tikai pēdējo gadu laikā īsfilmas formāts Ķīnā ir guvis plašāku sabiedrības uzmanību, tomēr, neskatoties uz šo faktu, tā vēl joprojām ir tikai sākuma attīstības stadija salīdzinājumā ar Eiropu, Ameriku vai Austrāliju.

Lai veicinātu un atbalstītu Ķīnas un starptautisko īsfilmu veidotājus un veicinātu dialogu starp Ķīnas un starptautiskām filmu institūcijām un organizācijām pasaulē, tika dibināts projekts «Īsfilmu pilsēta». Pirmais «Jin Zhen» Starptautiskais īsfilmu forums ir tikai viena no projektā iekļautām īsfilmai veltīto pasākumu aktivitātēm - īsfilmu fondam, īsfilmu skolai un īsfilmu festivālam.

Rīgas starptautiskais filmu festivāls «2Annas 2016» notiks Rīgā no 27. septembra līdz 2. oktobrim. Festivāla 21. jubilejas gadā aktuālā tēma būs «Klejotāji», kā no vēsturiskā, tā mūsdienu skatpunkta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu