Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas olimpiskais selfijs: Vai sekos sankcijas?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Dienvidkorejas sportiste Lī Jun Džu un Ziemeļkorejas vingrotāja Honga Un Džonga Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs vienojušās par kopīgu selfiju jeb pašbildi. Tā kā abu valstu attiecības ilgu laiku ir saspīlētas, šī draudzīgā bilde izsaukusi plašu pasaules preses uzmanību.

Politologs Īans Brēmars, parakstot savā «Twitter» profilā ievietoto bildi, to nosaucis «tas ir iemesls, kāpēc vienojamies olimpiskajām spēlēm». Ar šo bildi dalījušies gandrīz 22 000 lietotāju, bet vēl vairāk lietotājiem šis momentuzņēmums patīk (like).

Abas vingrotājas satikās treniņnometnē vēl pirms olimpisko spēļu sākuma. Viņas draudzīgi sarunājās.

Tikmēr vairāki mediji vēsta, ka 27 gadus vecā Ziemeļkorejas sportiste par šādu rīcību no savas valsts varas iestādēm varētu saņemt bargu sodu. Varētu tikt vērstas sankcijas arī pret visu viņas ģimeni.

2008. gadā Pekinā Honga kļuva par pirmo Ziemeļkorejas vingrotāju, kas izcīnījusi zelta godalgu. Tas notika atbalsta lēcienā. Savukārt Lī piedzīvo olimpisko debiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu