Festivālā «Summertime» fadu dziedātājs Antonio Zambužu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10. augustā «Summertime» – aicina Inese Galante festivālā uzstāsies mūsdienu fadu dziedātājs Antonio Zambužu (António Zambujo, Portugāle), kura pasaules turnejas koncerti ir izpārdoti līdz pat 2017. gadam.

Kritiķu atsauksmēs par mūzikas alķīmiķi, siržu un sentimenta virtuozu dēvētais Zambužu plašu atpazīstamību ieguvis ar īpašo spēju savā dziedājumā sapludināt dažādas stilistikas mūziku. Zambužu neparasti meistarīgi miksē fadu, bosanovu, džezu un kantrī, katrai dziesmai piešķirdams tikpat plašu emociju spektru kā mīlestībai.

Portugāļu un spāņu valodās runājošās zemēs Zambužu dziesmas radio hītu desmitniekos atrodas vairāk nekā 70 nedēļas, ieraksti uzreiz kļūst par platīna albumiem, bet video interneta vietnēs acumirklī gūst miljonu simpātijas. 2015. gadā mākslinieks saņēmis Portugāles Zelta Globusa balvas nominācijās «Labākais dziedātājs» un «Labākā dziesma». Līdz ar pērn aizsākto pasaules koncerttūri Zambužu ieguvis plašu popularitāti Japānā, Brazīlijā, ASV, Kanādā un vēl daudzās Eiropas valstīs. Tāpēc festivāla rīkotāji ir pārliecināti, ka dziedātājs ātri iekaros neskaitāmas klausītāju sirdis arī Latvijā.

Dzintaru koncertzālē Zambužu pievienosies operdziedātāja Ilona Bagele ar Astora Pjacollas tango no mūzikas un sajūtu izrādes «Cantando y amando», kas saņēmusi Lielo Mūzikas balvu.

Festivālu piedāvā Ineses Galantes fonds sadarbībā ar Jūrmalas pilsētu, AS Olainfarm, Rīgas Brīvostas pārvaldi, Pētera Avena labdarības fondu Paaudze, Amber Beverage Group, t/c Spice, Radio Baltkom, izdevniecībām Rīgas Viļņi un Dienas Žurnāli.

Koncerta biļetes «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu