Kurtuā: Francija spēlēja antifutbolu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Francijas futbola izlase otrdien Pasaules kausa finālturnīra pusfināla mačā esot spēlējusi antifutbolu, uzskata Beļģijas valstsvienības vārtsargs Tibo Kurtuā.

Francija otrdien Sanktpēterburgā pusfināla cīņā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Beļģiju, atkārtojot 1998. un 2006. gadā sasniegto panākumu, kad šīs valsts izlase arī iekļuva Pasaules kausa finālā.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Samiels Umtiti, kurš 51. minūtē bija precīzs pēc stūra sitiena, precīzi sitot ar galvu. Kurtuā uzskata, ka pēc tam franči pārāk dziļi iesēdušies aizsardzībā.

«Francija spēlēja antifutbolu. Neesmu redzējis, ka tik pieredzējis uzbrucējs kā Olivjē Žirū spēlē tik tālu no vārtiem,» Beļģijas laikraksts «Het Nieuwsblad» citē Kurtuā teikto.

Viņš arī kritizēja Francijas izlases galveno treneri Didjē Dešānu.

«Tas bija savāds mačs. Francija vispār nespēlēja, viņi aizsargājās ar visiem 11 futbolistiem 40 metru attālumā no vārtiem. Viņi spēlēja uz pretuzbrukumiem ar Kiljanu Mbapē, kurš ir ļoti ātrs,» kanālam RTBF stāstīja vārtsargs.

«Spēlēt tā ir viņu tiesības, bet nav patīkami to redzēt. Pats nepatīkamākais ir tas, ka nezaudējām komandai, kas ir labāka par mums, zaudējām komandai, kas neko nespēlēja, tikai aizsargājās. Francija labi aizsargājās, tas arī viss. Mača iznākumu izšķīra detaļas,» pauda Beļģijas izlases vārtsargs.

Viņš uzskata, ka tikai veiksme palīdzējusi frančiem sasniegt finālu.

«Ceturtdaļfinālā pret Urugvaju viņi guva vārtus pēc brīvsitiena, kā arī pateicoties pretinieku vārtsarga kļūdai. Šoreiz iesita pēc stūra sitiena. Tā ir futbola izgāšanās, ka Beļģija neizcīnīja uzvaru,» atzīmēja Kurtuā.

Tāpat beļģu vārtsargs kritizēja mača galveno tiesnesi Andresu Kunju, kurš pretiniekiem ļāvis vilcināt laiku.

«Viņš vispār netiesāja. Francija pārāk daudz vilcināja laiku, un viņš nenosvilpa pārkāpumu pret Edenu [Azāru],» teica Kurtuā.

Finālā Francija tiksies ar Anglijas un Horvātijas pusfināla mača uzvarētāju, abām komandām tiekoties trešdien.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu