Garāžas, automašīnas, dzīvokļi. Vietas, kur slēpj Centrāltirgus nelegālās cigaretes (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto kolāža

Pēdējo divu mēnešu laikā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa policisti, strādājot nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā, Rīgas Centrāltirgū kopumā ir atsavinājuši 132,5 tūkstošu nelegālo cigarešu. Maijā tirgus teritorijā sastādīti 52 administratīvo pārkāpumu protokoli un izņemti 92 560 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Savukārt jūnijā sastādīti 30 protokoli un izņemts 39 960 nelegālo cigarešu.

Daudzos gadījumos nelegālās cigaretes uzglabātas nevis Rīgas Centrāltirgū, bet netālu no tā, lai tirgotāji vēlāk ar kājām, velosipēdiem, motocikliem vai automašīnām dotos tām pakaļ un piegādātu nepieciešamo daudzumu uz tirgu.

Tā, piemēram, 29. aprīlī pulksten 07.00 pie Rīgas Centrāltirgus tika pamanīta automašīna Opel Omega. Veicot automašīnas apskati, Rīgas Latgales iecirkņa policisti izņēma 27 400 cigarešu un aizturēja 1966. gadā dzimušu vīrieti. Viņam sastādīts protokols pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 169/3. panta un piemērots naudas sods 700 eiro apmērā.

9. maijā Katoļu ielā kādā no dzīvokļiem, veicot apskati, policisti izņēma 47 000 cigarešu un aizturēja 1946. gadā dzimušu sievieti. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas.

22. maijā Dzirnavu ielā kādas mājas pagalmā iebrauca automašīna un tās vadītājs devās uz garāžu. Veicot automašīnas un garāžas apskati, likumsargi izņēma 19 200 cigarešu un aizturēja aizdomās turēto vīrieti. Viņam sastādīts protokols pēc LAPK 169/3.p. un konfiscēta automašīna, ar kuru tika pārvadātas cigaretes.

Šajā pašā datumā Kalupes ielā pie dzīvokļa tika aizturēts 1972. gadā dzimis vīrietis. Veicot dzīvokļa apskati, tika izņemtas 48 800 cigaretes, uzsākta administratīvā lietvedība. Pēc Valsts ieņēmumu dienesta aprēķina tiks lemts jautājums par kriminālprocesa uzsākšanu pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas.

Savukārt 29. jūnijā Rīgas Centrāltirgus teritorijā sadarbībā ar viesnīcas administrāciju tika pārbaudīti numuriņi. Vienā no numuriņiem tika atrasta soma un kartona kaste, kur atradās 14 000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība.

Tāpat policija norāda, ka

šī ir vien neliela daļa no Rīgas Centrāltirgū un tā apkārtnē pēdējo mēnešu laikā atsavinātajām cigaretēm. Ik dienu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki organizē īpašus reidus, kuros iesaistās arī citi Rīgas reģiona pārvaldes iecirkņi.

Cīņa ar nelegālo akcīzes preču apriti tirgū un citviet ir aktuāla joprojām, tāpēc Valsts policija aicina iedzīvotājus aktīvi ziņot par to tirdzniecības vietām. Informēt policiju iespējams pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā iecirknī. Tāpat nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietas ātri un ērti iespējams atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā «točku» kartē

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu