Festivālu «Laba daba» šogad apmeklēja aptuveni 10 000 cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Festivālu «Laba daba» šogad apmeklējuši aptuveni 10 000 cilvēku, kas ir nedaudz mazāk kā iepriekšējā gadā, pastāstīja festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule.

Viņa paskaidroja, ka apmeklētāju skaita samazinājums varētu būt skaidrojams ar sliktajiem laikapstākļiem un paralēli notiekošajiem citiem kultūras notikumiem, jo pagājušajās brīvdienās pasākumu klāsts esot bijis ļoti bagātīgs. Vēl Pinkule pauda prieku par to, ka šogad neviens no lielajiem māksliniekiem neatcēla savu uzstāšanos, kas ir bijis pozitīvais apstāklis.

Kopumā Pinkule festivāla organizatorisko pusi vērtēja kā labu, norādot, ka nebija lielu incidentu festivāla teritorijā. «Tomēr jāsāk domāt par nākamā gada festivālu un potenciālajām izmaiņām,» bilda Pinkule, tostarp norādot uz telšu pilsētiņu un drošības apstākļiem tajā.

«Izmaiņas noteikti būs,» bilda festivāla organizatoru pārstāve. Viņa sacīja, ka tiks domāts par to, vai gadījumā nevajadzētu ieviest maksu par telšu pilsētiņas izmantošanu vai to kādā veidā norobežot, jo patlaban tā nav, kā arī nav atsevišķu apsardzes posteņu.

Pinkule pieļāva, ka, iespējams, vajadzētu nodrošināt lielāku apsargu klātbūtni.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki» Līgatnes pagastā notika starptautiskais mūzikas festivāls «Laba daba».

Naktī no piektdienas uz sestdienu, 6. augustu, telšu pilsētiņā gan notika neliels incidents, kad, visticamāk, pielietojot gāzes pistoli, notika uzbrukums diviem jauniešiem. Viņi gan nekādas nopietnas traumas neguva un pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanas devās mājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu