Sokolova drosmīgais projekts pret skaistuma sterotipiem

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Photo - Aleksandrs Sokolovs

«Gandrīz katrai sievietei kaut kas sevī nepatīk. Iemeslu kompleksiem ir ļoti daudz. Mazas krūtis, liekais svars, īsas kājas, strijas, u.tml. Bieži tā ir drīzāk psiholoģiska nevis fiziska problēma. Un gandrīz katru tādu problēmu var atrisināt. Bet ne šo...» ar šādiem vārdiem iesāk savu fotostāstu Latvijā populārais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs.

Aleksandra jaunā foto projekta modele ir meitene vārdā Guna, kurai ir 24 gadi. Agrā bērnībā ar viņu notika negadījums, kura dēļ 40% no ķermeņa guva smagus apdegumus.

"Tagad viņai nekas nesāp un fiziski viņa jūtas labi. Bet garīgi? Viņa nevar aiziet uz pludmali peldkostīmā, nevar aiziet uz akvaparku, nevar vilkt īsus svārkus. Viņa nevar dzīvot pilnvērtīgu dzīvi tieši cilvēku neadekvātas reakcijas dēļ. Sabiedrība savā masā ir ciniska, aizspriedumaina un ļauna.

Fotosesijas mērķis ir parādīt, ka cilvēki mēdz būt dažādi. Es ļoti gribu ar šim bildēm ietekmēt sabiedrību. Lai tā izaugtu, būtu saprotošāka un tolerantāka. Un vēl es ceru, ka citas sievietes redzēs fotogrāfijas un sāks mazliet citādi skatīties uz saviem trūkumiem,» atklāj A.Sokolovs.

Photo - Aleksandrs Sokolovs makeup - Katrina Talle

Aplūko arī citus drosmīgos fotogrāfa Aleksandra Sokolova foto projektus

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu