Moldova iebilst pret Krievijas vēlēšanu iecirkņiem Piedņestrā

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Moldovas Ārlietu ministrija aicina Maskavu neatvērt Krievijas Valsts domes vēlēšanu iecirkņus separātiskajā Piedņestras reģionā, teikts ministrijas komentārā.

«Ārlietu ministrija nesaskata nekādus šķēršļus vēlēšanu iecirkņu atvēršanai Moldovas Republikas teritorijā. Vienlaikus ministrija aicina atturēties no vēlēšanu komisiju atvēršanas Piedņestras reģiona teritorijā, kas neatrodas Moldovas konstitucionālo varasiestāžu kontrolē un kur nav iespējams garantēt nepieciešamos nosacījumus vēlēšanu rīkošanas drošībai.»

Krievijas vēstniecība Kišiņevā vērsusies pie Moldovas Ārlietu ministrijas ar lūgumu sadarboties četru vēlēšanu iecirkņu atvēršanai Kišiņevā, Belcos, Kagulā un Komratā, kā arī 22 vēlēšanu komisiju atvēršanā Piedņestrā 18.septembrī, kad notiks Krievijas Valsts domes vēlēšanas.

Deviņdesmito gadu sākumā Piedņestras reģions atdalījās no Moldovas, taču pašpasludinātā republika netika oficiāli atzīta.

Bruņotais konflikts, kas izcēlās pēc neatkarības pasludināšanas, beidzās tikai pēc Krievijas karaspēka iejaukšanās. Krievijas miera uzturēšanas spēku kontingents uzturas Piedņestras apgabalā vēl joprojām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu