Rio 2016: Uz starta šodien izies Birzule, Samoilovs un Šmēdiņš

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Šodien (otrdien) uz starta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izies Latvijas delegācijas jaunākā dalībniece burātāja Ketija Birzule, kā arī valsts spēcīgākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Vien 17 gadus vecā Birzule olimpisko debiju burāšanā vējdēļiem RS:X klasē piedzīvoja pirmdien. Pēc pirmajiem trijiem braucieniem viņa ierindojās 24. vietā.

Šajā dienā Birzulei starts paredzēts plkst. 19.

Piecu dienu laikā tiks aizvadīti 13 braucieni. Savukārt 13. augustā notiks cīņa par medaļām.

Jūlijā Birzule Eiropas čempionātā vindsērfingā jaunietēm spēja apsteigt četras konkurentes, ieņemot 19. vietu. Kvalifikācija Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm burāšanas disciplīnā sākās 2014. gadā un noslēdzās šā gada 2. aprīlī Maljorkā. Noslēdzošajās kvalifikācijas sacensībās Maljorkā piecas Eiropas valstis cīnījās par vienu olimpisko spēļu kvalifikācijas kvotu, bet Birzule palika vien 59. vietā 62 dalībnieču vidū.

Latvija Olimpiādē burāšanā atgriezusies pēc 12 gadu pārtraukuma, jo olimpiskajās spēlēs pēdējo reizi valsts tika pārstāvēta 2004. gadā Atēnās, kad startēja Vita Matīse.

Kopumā šodien tiks sadalīti 16 medaļu komplekti.

Tikmēr Samoilovs/Šmēdiņš savu otro maču D apakšgrupā aizvadīs pret Kubas duetu Nivaldu Diasu un Serhio Gonzalesu, kuri svētdien ar 2-1 (24:22, 21:23, 15:13) negaidīti pārspēja mājiniekus Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Pedru Solbergu Salgadu, ar kuriem Latvijas duetam jātiekas ceturtdien.

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris ar kubiešiem spēli Kopakabana pludmales stadionā sāks plkst. 21.30 pēc Latvijas laika.

Samoilovs/Šmēdiņš sacensības iesāka ar uzvaru 2-1 (21:17,18:21, 15:13), dramatiskā mačā uzvarot kanādiešus Benu Sekstonu un Čeimu Šelku.

Pēc aizvadītas vienas kārtas grupas līderi ir Samoilovs/Šmēdiņš, viņiem seko kubieši, brazīlieši un kanādieši.

Samoilovam Riodežaneiro ir jau trešās olimpiskās spēles karjerā, jo 2008. gadā Pekinā viņš startēja kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, bet pirms četriem gadiem Londonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Šmēdiņam šis ir otrais starts Olimpiādē. Pirms četriem gadiem viņš kopā ar Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzas medaļu.

2013. un 2014. gada sezonu Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza kā pasaules ranga līderi.

Kopumā šajās olimpiskajās spēlēs grasās piedalīties 33 Latvijas sportisti.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz 21. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu