Burātāja Birzule 24. vietā pēc Rio spēļu pirmās dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Olimpisko spēļu debitante 17 gadus vecā Latvijas burātāja Ketija Birzule, kura sacenšas burāšanā vējdēļiem RS:X klasē, atrodas 24.vietā pēc pirmās dienas sacensībām, kur sportistes aizvadīja trīs braucienus.

Birzule pirmajā un otrajā braucienā finišēja 24.vietā, bet trešajā braucienā latviete nefinišēja.

Turpinājumā burātājas aizvadīs vēl deviņus braucienus, bet 13.augustā notiks izšķirošais finālbrauciens par medaļām.

Līdere pēc pirmās dienas ir francūziete Šarlīne Pikona, kura uzvarēja pirmajā un trešajā braucienā, bet otrajā palika otrā, nopelnot četrus punktus. Otrā ar desmit punktiem ir krieviete Stefānija Jeļfutina, bet trešā ar 18 punktiem ir itāliete Flavija Tartaglīni. Tikmēr Birzule ar 75 punktiem ieņem 24.vietu 26 burātāju konkurencē.

Pirmajā braucienā pēc pirmās atzīmes Birzule bija 17.vietā, tomēr turpinājumā zaudēja savu pozīciju un ieņēma 24.vietu, līderei Pikonai zaudējot četras minūtes un 50 sekundes. Savukārt otrajā braucienā Birzule pēc pirmās atzīmes bija pēdējā, bet spēja uzlabot savu rezultātu un finišēt 24.vietā, uzvarētājai Tartaglini zaudējot septiņas minūtes un 39 sekundes, bet no 23.pozīcijas ieguvējas atpaliekot vairāk nekā divas minūtes. Trešajā braucienā Birzule pēc pirmajām divām atzīmēm bija 25.vietā, bet turpinājumā izstājās.

Birzule ir ne tikai jaunākā Latvijas delegācijas sportiste, bet arī jaunākā burātāja RS:X klasē. Otra jaunākā ir 19 gadus vecā Jeļfutina, kamēr vecākā dalībniece ir 40 gadus vecā grieķiete Angelika Skarlatu.

Vien 17 gadus vecā Birzule jūnija beigās negaidīti tika pie ielūguma uz olimpiskajām spēlēm.

Jūlijā Birzule Eiropas čempionātā vindsērfingā jaunietēm spēja apsteigt četras konkurentes, ieņemot 19.vietu. Kvalifikācija Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm burāšanas disciplīnā sākās 2014.gadā un noslēdzās šā gada 2.aprīlī Maljorkā. Noslēdzošajās kvalifikācijas sacensībās Maljorkā piecas Eiropas valstis cīnījās par vienu olimpisko spēļu kvalifikācijas kvotu, bet Birzule palika vien 59.vietā 62 dalībnieču vidū.

Latvija Olimpiādē burāšanā atgriezusies pēc 12 gadu pārtraukuma, jo olimpiskajās spēlēs pēdējo reizi valsts tika pārstāvēta 2004.gadā Atēnās, kad startēja Vita Matīse.

Šodien kopumā tiek sadalīti 14 medaļu komplekti daiļlēkšanā, vingrošanā, džudo, regbijā-7, šaušanā, peldēšanā un svarcelšanā.

Kopumā šajās olimpiskajās spēlēs grasās piedalīties 33 Latvijas sportisti.

Kopš neatkarības atgūšanas Latvija medaļas guvusi katrās Vasaras olimpiskajās spēlēs, turklāt tikai 1996.gadā Atlantā nācās samierināties ar vienu godalgu.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz 21.augustam.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu