Rīgas Domā skanēs Baha, Vāgnera un Vaska mūzika

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinoties orķestra «Rīga» koncertiem Rīgas Domā, katedrālē 9. augustā plkst.19 skanēs Johana Sebastiana Baha, Riharda Vāgnera un Pētera Vaska mūzika, informē orķestra «Rīga» mārketinga speciāliste Linda Ausēja.

Koncertam «Bahs, Vāgners, Vasks» izvēlēti tādi Vāgnera skaņdarbi, kas ar savu garīgo vērtību atbilst Rīgas Doma katedrāles statusam un tradīcijām. Skanēs Svētceļinieku koris no operas «Tanheizers», «Elzas gājiens uz katedrāli» un 3. cēliena priekšspēle no operas «Loengrīns». Tāpat koncertā Rīgas Domā skanēs operas «Rienci» slavenākā daļa - uvertīra.

Rīgas Doma ērģeles 9.augusta vakarā pārvaldīs ērģelnieks Aivars Kalējs, kurš, pats būdams latviešu komponists, repertuārā iekļāvis šī gada jubilāra, latviešu komponista Pētera Vaska 1991.gadā radīto ērģeļdarbu «Te Deum».

Koncerta programmu papildinās arī divi Baha darbi ērģeļu skanējumā - «Sinfonia» Re mažorā no kantātes nr.29. un korāļprelūdija «Nun danket alle Gott» - viena no astoņpadsmit, kas iekļauta Baha dzīves noslēgumā veidotajā krājumā «18 korāļi» jeb «Leipcigas korāļi». Krājumā apkopotas tās korāļprelūdijas, kuras saglabāt un izdot vēlējies pats meistars.

Kalējs ir viens no vadošajiem Latvijas ērģelniekiem, koncertējis gandrīz visās Eiropas valstīs, ASV, Kanādā un Japānā. Piedalījies starptautiskos ērģeļmūzikas festivālos Igaunijā, Beļģijā, Dānijā, Vācijā, Itālijā un ASV. Kā komponists darbojas galvenokārt ērģeļmūzikas un kamermūzikas laukā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu