Francijas vingrotājs Saids Rio gūst ļoti smagu kājas traumu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Francijas vingrotājs Samirs Aits Saids sestdien olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās guva ļoti smagu kājas traumu, kas šokēja gan citus sportistus, gan skatītājus.

Saids veicot atbalsta lēcienu neveiksmīgi piezemējās uz kreisās kājas, to salaužot divās vietās. Sportista kāja nedaudz zem ceļa sagriezās gandrīz taisnā leņķī, radot nepatīkamus skatus apkārtējiem, bet sportistam sagādājot nežēlīgas sāpes.

Francijas vingrošanas komandas vadītāja Korina Kalona pēc tam atzina, ka visa komanda pēc tam bijusi šoka stāvoklī.

«Mēs joprojām nespējam atgūties pēc notikušā, tās ir nepatīkamas emocijas. Negaidīts un dramatisks atgadījums,» sacīja trenere. «Saids pieļāva tehnisku kļūdu, taču mēs vēl nezinam, kas īsti notika».

Zīmīgi, ka šis 26 gadus vecais vingrotājs kājas traumu guva arī pirms četriem gadiem Londonas olimpiskajās spēlēs.

Savukārt citi vingrotāji norādīja, ka šādas smagas traumas ir sekas tam, ka sportisti cenšas izpildīt arvien sarežģītākus vingrojumus, lai tiktu pie labāka rezultāta.

«Man nepatīk šī punktu skaitīšanas sistēma, kura noved pie ļoti smagām traumām,» sacīja Vācijas izlases vingrotājs Fabians Hambuhens, kurš Londonā izcīnīja sudraba medaļu līdztekās.

Kopš tiesāšanas skandāla 2004.gada Atēnu olimpiskajās spēlēs vingrošanā tika izmainīta vērtēšanas sistēma. Lielāko punktu summu ir iespējams nopelnīt par sarežģītākajiem vingrojumiem, tāpēc sportisti cenšas riskēt un veikt bīstamas akrobātiskas kombinācijas.

Tikmēr kvalifikācijas sacensībās individuālajā vērtējumā sestdien labākais bija ukrainis Oļegs Verņajavs, kurš nopelnīja 91,964 punktus, apsteidzot japāni Kohei Učimuru un krievu Davidu Beļavski, kuri nopelnīja attiecīgi 90,498 un 89,799 punktus.

Savukārt komandu kvalifikācijas sacensībās labākie bija ķīnieši, kuri aiz sevis atstāja ASV un Krievijas komandas.

Finālsacensībām kvalificējās astoņas labākās komandas un 26 labākie vingrotāji individuālajā vērtējumā, bet atsevišķu disciplīnu finālos iekļuva pa astoņiem labākajiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu