Ronaldu, Beils un Grīzmans nominēti Eiropas labākā futbolista balvai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas kluba Madrides «Real» zvaigznes portugālis Krištianu Ronaldu un velsietis Gerets Beils, kā arī viens no Madrides «Atletico» līderiem Antuāns Grīzmans no Francijas, nominēti aizvadītās sezonas Eiropas labākā futbolista balvai, paziņojusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Līdz ar to prestižo apbalvojumu šogad iegūs kāds no Spānijas galvaspilsētas klubu futbolistiem.

Ronaldu un Beils pagājušajā sezonā «Real» komandas rindās triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā pēcspēles sitienos pārspējot tieši «Atletico» vienību.

Ronaldu šovasar palīdzēja Portugālei pirmo reizi vēsturē triumfēt arī Eiropas čempionātā, lai gan finālā pret Franciju viņš savainojuma dēļ bija spiests pamest laukumu jau spēles pirmajā daļā. Tikmēr Grīzmans ar sešiem vārtiem kļuva par savās mājās notikušā Eiropas čempionāta finālturnīra rezultatīvāko futbolistu, turklāt tika nosaukts par sacensību labāko spēlētāju.

Zīmīgi, ka pagājušā gada Eiropas labākā futbolista balvas ieguvējs argentīnietis Lionels Mesi šoreiz kontinenta sporta žurnālistu balsojumā palika tikai piektajā vietā un trīs finālistu vidū neiekļuva.

Balvas ieguvēju paziņos svinīgā ceremonijā 25.augustā Monako, kad notiks arī UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izloze.

Balva iedibināta pirms pieciem gadiem. Divas reizes to ieguvis Mesi (2011. un 2015.gadā), bet pa reizei spānis Andress Injesta (2012.gadā), francūzis Franks Riberī (2013.gadā) un Ronaldu (2014.gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu