Itālija: Vienu no nelegālo imigrantu kontrabandistu bandām vadījis islāmists

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas varasiestādes piektdien paziņojušas, ka Neapoles apkārtnē likvidējušas cilvēku kontrabandistu bandu, kuru vadījis Tunisijas pilsonis, kas tiek turēts aizdomās par sakariem ar islāma ekstrēmistiem.

Bandas domājamā vadoņa iespējamie sakari ar islāmistiem atklājušies, izmeklējot apstākļus, kādos bandas rīcībā nonākuši viltoti darba līgumi ar vietējām tekstilfabrikām, kas izmantoti, lai nelegālos imigrantus no Ziemeļāfrikas nodrošinātu ar darba atļaujām, teikts paziņojumā, kuru izplatījusi Itālijas policijas īpašu uzdevumu vienība ROS.

Varasiestādes izdevušas aresta orderus astoņu personu aizturēšanai. Viņu vidū ir arī kāds Tunisijas pilsonis, kurš, kā tiek uzskatīts, pēdējā gada laikā pievērsies radikālajam islāmam un sociālajos medijos atzinīgi izteicies par nesenajiem teroraktiem Parīzē.

Tikmēr pēdējo nedēļu laikā, pamatojoties uz iekšlietu ministra Andželīno Alfāno izdotajiem rīkojumiem, no Itālijas izraidīti vairāki islāmisti.

Vairums no šiem rīkojumiem, kurus Itālijā nav iespējams pārsūdzēt, izdoti, pamatojoties uz apstākli, ka izraidāmie izteikuši atbalstu radikālā islāma idejām, nevis pamatojoties uz pierādījumiem, ka viņi būtu gatavojuši uzbrukumus.

Starp izraidītajiem ir arī Pakistānas pilsonis Aftabs Faruks, kas iepriekš strādājis par Itālijas junioru kriketa komandas treneri.

Tajā pašā laikā tieslietu ministrs Andrea Orlando trešdien pavēstīja, ka prokuratūra sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu, vai aiz kontrabandistiem, kas mēģina Eiropā ievest nelegālos imigrantus, nestāv teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

«Notiek intensīvs izmeklēšanas darbs, lai pārbaudītu iespēju, ka [»Islāma valsts«] pārstāvji spēlē galveno pārraudzītāju un vadītāju lomu migrantu plūsmas organizēšanā uz Itāliju,» noklaušināšanas laikā parlamentārajā komisijā norādīja Orlando.

Viņš piebilda, ka slepenības režīma dēļ sīkāku informāciju sniegt nedrīkst.

Savā ikgadējā ziņojumā, kas tika publiskots februārī, Itālijas pretterorisma un mafijas apkarošanas prokuratūra norādīja, ka nelegālo imigrantu kontrabandā iesaistītas starptautiskās noziedzīgās organizācijas, taču prokuratūra bija piesardzīga šo organizāciju saistīšanā ar teroristiem.

Ziņojumā bija atzīts, ka nelegālo imigrantu kontrabandisti reizēm ir saistīti ar grupējumiem, kas organizē ieroču un narkotiku kontrabandu, taču apgalvojumus, ka viņu pakalpojumus izmanto arī teroristi, lai nokļūtu Eiropā vai to atstātu, «joprojām prasa nepārprotamu apstiprinājumu».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu