Džudists Borodavko olimpiskās spēles sāks ar cīņu pret pasaules čempionu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas džudo cīkstonis Jevgeņijs Borodavko olimpisko spēļu turnīru sāks ar cīņu pret pērnā gada pasaules čempionu Hagu Rjunoski no Japānas.

Pirmā kārta Borodavko, kurš startē svara kategorijā līdz 100 kilogramiem, būs brīva, bet otrajā viņš spēkosies ar Rjunoski, kurš 2015.gadā Astanā tika kronēts par pasaules čempionu.

Latvijas un Japānas cīkstonim šī būs pirmā savstarpējā cīņa.

Šīs cīņas uzvarētājs trešajā kārtā tiksies ar urugvajieša Pavlo Aprahamjana un brazīlieša Rafaēla Buzakarīni dueļa uzvarētāju.

Džudo cīkstoņi svara kategorijā līdz 100 kilogramiem pirmās kārtas dueļus uzsāks 11.augustā plkst.16 pēc Latvijas laika.

Tikmēr Artūrs Ņikiforenko, kurš startē svara kategorijā virs 100 kilogramiem, pirmajā kārtā duelēsies ar Azerbaidžānas sportistu Ušangi Kukauri, kura kontā ir divas uzvaras Pasaules kausa posmos.

Abi cīkstoņi 2014.gadā aizvadīja divas savstarpējās cīņas, abās uzvarot Kukauri.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs tiksies ar japāņa Hisajoši Harasavas un Gruzijas sportista Ādama Okruašvili cīņas uzvarētāju.

Savukārt sacensību galvenais favorīts - septiņkārtējais pasaules čempions Tedijs Rinē no Francijas, kurš Riodežaneiro aizstāvēs pirms četriem gadiem izcīnīto olimpiskā čempiona titulu, nav ielozēts vienā apakšgrupā ar Ņikiforenko un viņam pirmā kārta būs brīva.

Džudisti svara kategorijā virs 100 kilogramiem pirmās kārtas dueļus uzsāks 12.augustā plkst.16 pēc Latvijas laika.

Kā pirms tam norādīja Ņikiforenko, viņš nesatraucas par izlozi un gatavs cīnīties pret jebkuru pretinieku. Savukārt Borodavko vismaz sākumā vēlas, lai viņam nesaka ielozēto pretinieku, tomēr sportists pauž, ka varbūt šajās dienās tomēr gribēs uzzināt pret ko jācīnās.

Kopā ar abiem džudistiem uz Riodežaneiro devušies arī treneris Oļegs Baskins un treniņpartneris Viktors Reško.

Riodežaneiro olimpiskās spēles tiks atklātas piektdien. Latviju tajās pārstāvēs 33 sportisti 13 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu