Latvijas kausa ceturtdaļfināla ietvaros notiks Kurzemes derbijs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas kausa futbolā ceturtdaļfinālā notiks Kurzemes derbijs, kurā trofejas glabātāja «Liepāja»/«Mogo» uzņems «Ventspili», noskaidrojies trešdien notikušajā izlozē.

Savukārt citos ceturtdaļfināla pāros iepriekšējo divu gadu Latvijas čempioni Jūrmalas «Spartaks» izbraukumā spēkosies ar «Riga» vienību, «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas pastarīte «Valmiera Glass»/«Vidzemes Augstskola» savā laukumā tiksies ar turnīra līderi RFS, kamēr pirmās līgas vienība «Daugavpils»/«Progress» uzņems «Metta»/«Latvijas Universitāti».

Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēles notiks augusta sākumā.

Pagājušajā nedēļā notika Latvijas kausa astotdaļfināla spēles, kur «Metta»/LU ar 2:1 pārspēja četrkārtēju šīs trofejas ieguvēju «Jelgavu», «Liepāja»/«Mogo» ar 5:0 sagrāva pirmās līgas komandu RTU/«Skonto Academy», RFS ar 15:0 sakāva otrās līgas vienību «Limbaži», bet «Valmiera Glass»/ViA ar 3:0 pārspēja pirmās līgas klubu Preiļu BJSS.

Tāpat pārī starp virslīgas un pirmās līgas komandām uzvaru svinēja «Riga», kas ar 2:0 apspēlēja «Super Nova» vienību, kamēr krietni grūtāk astotdaļfinālā klājās «Ventspilij», kas vien ar 2:1 pārspēja «BetLanes» no otrās līgas. Tikmēr divu pirmās līgas komandu duelī «Daugavpils»/«Progress» viesos ar 6:2 sagrāva «Grobiņu».

Visbeidzot «Spartaks» ar rezultātu 8:1 sagrāva «Ghetto»/«Gvatar», kas spēlē Latvijas otrajā līgā.

Pērn rudenī par Latvijas kausa ieguvējiem pirmo reizi tika kronēti «Liepāja»/«Mogo» futbolisti, kuri finālā ar 2:0 pārspēja «Riga». Pērn tika izspēlēti pat divi kausi, jo tika noslēgta 2016./17.gada sezonas kausa izcīņa, tajā pavasarī triumfējot «Ventspilij».

Turpmāk Latvijas kauss tiks izspēlēts kalendārā gada ietvaros.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu