Aktīvisti Argentīnā liedz policijai aizturēt prominentu cilvēktiesību līderi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Simtiem aktīvistu Buenosairesā apturējuši policiju no 87 gadus vecās cilvēktiesību aktīvistes, asociācijas «Maija laukuma mātes» prezidentes Ebes de Bonafini aizturēšanas.

Policija gatavojās aizturēt Bonafini, lai nogādātu viņu tiesā, kur viņai jāsniedz liecība lietā par naudas piesavināšanos kādā sociālajā projektā, kurā bija iesaistīta viņas vadītā organizācija.

Pati Bonafini nav apsūdzēta šajā lietā, bet viņa ir divas reizes atteikusies ierasties tiesā, lai sniegtu liecību.

Arī šoreiz policijai neizdevās viņu nogādāt tiesas namā. Aktīvistu un atbalstītāju aizsargāta, Bonafini, pēc iznākšanas no asociācijas «Maija laukuma mātes» biroja, iesēdās automašīnā, kas viņu nogādāja leģendārajā Buenosairesas Maija laukumā pie prezidenta pils.

Kopš 1977.gada Bonafini vadītā asociācija un tās atbalstītāji katru ceturtdienu Maija laukumā rīko mītiņu, pieminot militārās huntas laikā zaudētos bērnus.

Bonafini bija divi dēli, kas abi apzuda militārā režīma laikā.

«Maija laukuma mātes» visus šos gadus ir aktīvi cīnījušās par taisnību tiem tūkstošiem cilvēku, kas tika nolaupīti, spīdzināti un nogalināti Argentīnā militārā režīma laikā no 1976.gada līdz 1983.gadam.

«Ja viņi vēlas mani aizturēt, lai viņi to dara,» Maija laukumā saviem atbalstītājiem paziņoja Bonafini.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu