Paziņoti 12 albumi, kas pretendē uz «Mercury» balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Paziņoti britu un īru mūziķu 2016. gada albumi, kas pretendē uz prestižo mūzikas balvu «Mercury». Kā ierasts, nominēti 12 albumi, no kuriem labākais tiks izraudzīts un apbalvots novembrī Londonā. Starp nominantiem arī Oksfordas modernā roka klasiķi «Radiohead» un rokmūzikas hameleons Deivids Bovijs. Atgādinām, ka pagājušogad prestižo balvu ieguva britu dziedātājs Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine) par albumu «At Least For Now».

Nominēto albumu sarakstā iekļuvuši arī trīs mākslinieki, kas savulaik uzstājušies Latvijā, festivālā Positivus. BBC aptaujas «Sound of 2012» uzvarētāja Maikla Kivanukas (Michael Kiwanuka) jaunā plate «Love & Hate», Lauras Mvulas «The Dreaming Room» un grupas «The 1975» ieraksts ar garo nosaukumu «I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it».

«Šī ir nemierīga laika mūzika - izjusta, dusmīga, pārdomāta un saviļņojoša,» paziņoja žūrija. «2016. gada «Mercury» balvu par labāko albumu raksturo muzikālas ambīcijas, negaidīta instrumentācija un aizgrābjoši aranžējumi.»

2016. gada «Mercury» balvai nominētie albumi

Anohni «Hopelessness»
Bat For Lashes «The Bride»
David Bowie «Blackstar»
Jamie Woon «Making Time»
Kano «Made in the Manor»
Laura Mvula «The Dreaming Room»
Michael Kiwanuka «Love & Hate»
Radiohead «A Moon Shaped Pool»
Savages «Adore Life»
Skepta «Konnichiwa»
The 1975 «I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it»
The Comet Is Coming «Channel the Spirits»

Deivids Bovijs (David Bowie)
Deivids Bovijs (David Bowie) Foto: AP/Scanpix

«Mercury» balva tika izveidota 1992. gadā. Iepriekšējos gados šo balvu saņēmuši tādi mūziķi kā «Klaxons», «Arctic Monkeys», «Antony and the Johnsons», «Primal Scream», «Ms Dynamite», «Franz Ferdinand», Spīča Debella (Speech Debelle) u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu