Peldētājs Kalniņš Rio 2016 mērķē uz iekļūšanu pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas olimpiskais peldētājs Uvis Kalniņš ir apmierināts ar treniņu un sadzīves apstākļiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kurās viņa mērķis ir iekļūšana 200 metru kompleksā peldējuma pusfinālā.

Latvijas peldētājs, kuram Riodežaneiro būs jau otrās olimpiskās spēles karjerā, sacensībās startēs 10.augustā. Viens no viņa konkurentiem būs arī visu laiku titulētākais olimpietis Maikls Felpss, jo 22 olimpiskās godalgas ieguvušais amerikānis arī startēs šajā distancē.

Pirms došanās uz Brazīliju Kalniņš trenējās ASV.

«Pēdējās pāris nedēļas trenējos Springfīldā kopā ar savu pašreizējo treneri Deivu Kolinsu. Laika starpība ar Riodežaneiro bija tikai divas stundas, tā ka pēc pāris dienām šeit jau jūtos aklimatizējies,» sacīja Kalniņš.

«Protams, kā visos svarīgos startos, galvenais ir personīgais rekords, bet mans mērķis ir iekļūt arī pusfinālā (starp 16 labākajiem),» skaidroja Kalniņš.

Peldētājam nav sūdzību par sadzīves apstākļiem. «Olimpiskais ciemats ir diezgan simpātisks, daudz baseinu un palmu. Istabiņas ir vienkāršas un arī sakoptas. Pagaidām nekādu iebildumu nav,» atklāja peldētājs.

Kalniņš pauda gandarījumu, ka Riodežaneiro ir nodrošināti labi treniņu apstākļi. «Olimpiskais baseins ir atbilstošs sacensību formātam ar ļoti daudz sēdvietām. Priecē, ka nokļūšana no iesildīšanās baseina uz sacensību baseinu ir ļoti vienkārša un tas, ka tepat netālu no olimpiskā ciemata ir iespēja trenēties arī citos baseinos, kas samazina sportistu drūzmu,» bilda sportists.

Olimpiskajā atlasē vairāki Latvijas peldētāji bija izpildījuši B kvalifikācijas normatīvus, bet Latvijas Peldēšanas federācija startam Olimpiādē izvirzīja Kalniņu un Aļonu Ribakovu, kurai šī būs debija olimpiskajās spēlēs.

Pēc Starptautiskās ūdens sporta veidu federācijas (FINA) noteikumiem, ja valstī A normatīvu nav spējīgs izpildīt neviens sportists, tad katrai valstij olimpiskajās spēlēs ir garantētas divas tā dēvētās solidaritātes vietas. A kvalifikācijas normatīvi ir ļoti augsti - tos nosaka identiskus iepriekšējo olimpisko spēļu 16.vietas ieguvējam katrā disciplīnā.

Pirms četriem gadiem Londonas Olimpiādē Kalniņš 18 gadu vecumā ieguva 30.vietu 100 metru brīvā stila distancē, bet pašlaik viņš pārkvalificējies uz 200 metru komplekso distanci, kurā pērn ar jaunu Latvijas rekordu izcīnīja 17.vietu pasaules čempionātā, turklāt tikai par 11 sekundes simtdaļām atpalika no olimpiskā A kvalifikācijas normatīva.

Savukārt Ribakova pirms četriem gadiem izpildīja olimpiskā ielūguma normatīvu (OST), tomēr Londonas Olimpiādē piedalījās Kalniņš un Gabriela Ņikitina.

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija gaidāma jau piektdien, bet pirmie Latvijas sportisti sacensības sāks dienu vēlāk. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalīsies 34 Latvijas olimpieši, kuri startēs 13 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu