Amerikānis sūdz tiesā Ferrari, jo itāļi viņam nepārdod jaunāko superhibrīdu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ferrari

Amerikāņu uzņēmējs Prestons Henns ir nolēmis vērsties tiesā pret Ferrari, kas esot atteikusies viņam pārdot superhibrīda LaFerrari jauno, vaļējo versiju. Par to, atsaucoties uz AutoWeek, raksta Motor.ru.

Henns, kurš ir izbijis sacīkšu braucējs un krāmu tirgus īpašnieks Fortloderdeilā, esot vēlējies pasūtīt auto, tomēr no Ferrari saņēmis atteikumu. Pēc tā uzņēmējs esot nosūtījis Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vadītājam Serdžo Markionem personīgi adresētu vēstuli kopā ar čeku miljona ASV dolāru vērtībā, kam jākalpo kā depozītam par LaFerrari Spider iegādi.

Drīz vien čeks Hennam tika atsūtīts atpakaļ kopā ar piebildi, ka kompānija viņam nevar pārdot vaļējo superhibrīda versiju.

Pieteikumā tiesai Henns norāda, ka ir itāļu superauto zīmola pielūdzējs jau 60 gadus un šajā laikā viņa īpašumā bijuši vairāki desmiti Ferrari automobiļu. Henna kolekcijā aizvien ir vairāki Ferrari, ko viņš izlicis apskatei savā veikalā Swap Shop. Šo auto vidū ir arī retā kupeja 275 GTB/C Speciale, kas provizoriski ir viens no dārgākajiem, ja ne pats dārgākais auto pasaulē.

Henns norāda, ka viņam kļuvis zināms Ferrari vadības viedoklis par viņu kā potenciālo LaFerrari Spider pircēju, proti, amerikānis esot nodēvēts par šā auto necienīgu.

«Šāds paziņojums neatbilst patiesībai un kaitē Henna reputācijai. Viņš tādējādi kļūst par apsmieklu starp biznesa partneriem, draugiem un citiem sabiedrības locekļiem,» teikts prasībā pret Ferrari.

Henns vēlas, lai lietu skata zvērināto tiesa, un sev nodarīto morālo kaitējumu vērtē vismaz 75 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

Rodsters Ferrari LaFerrari Spider pirmo reizi tika parādīts jūlija sākumā, bet tā lielā pirmizrāde notiks Parīzes automobiļu izstādē rudenī. Automobilis ir aprīkots ar tādu pašu hibrīddzinēju kā kupeja. Tajā ietilpst atmosfēriskais V12 benzīna motors un elektromotors ar 120 kilovatu jeb 163 zirgspēku jaudu. Kopējā hibrīdsistēmas veiktspēja tādējādi ir 963 zirgspēki.

Ferrari kopumā izlaida tikai 499 slēgtā LaFerrari eksemplārus, savukārt to, cik būs LaFerrari Spider, kompānija pagaidām neatklāj. Tāpat nav zināma arī cena, bet runā, ka Spider, kuram tiks piedāvāts gan izņemams jumta panelis no oglekļa šķiedras, gan mīksts salona pārsegs, maksās pat 3,5 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu