Francijas jaunās Nacionālās gvardes sastāvs līdz 2019.gadam sasniegs 84 000 vīru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunos drošības spēkus, kas Francijā tiks izveidoti drošības stiprināšanai pēc daudzajiem pēdējā laikā piedzīvotajiem teroraktiem, veidos 84 000 vīru, trešdien paziņojis iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Pēc terorakta Ruānas apkārtnē, kur baznīcā tika sagrābti ķīlnieki un priesterim pārgriezta rīkle, Francijas prezidents Fransuā Olands paziņoja, ka valstī vistuvākajā laikā tiks izveidota Nacionālā gvarde.

Prezidents paziņoja, ka jaunie spēki sāks darbu, cik ātri vien iespējams, un jau trešdien sasauca Aizsardzības padomes sēdi, kam septembrī sekos konsultācijas parlamentā.

Kaznēvs sacīja, ka jaunie spēki, kuru sastāvs līdz 1919.gadam sasniegs 84 000, pārņems daļu no pienākumiem, kurus pašreiz veic operācija «Sentinelle».

Kopš teroristu uzbrukuma žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai 2015.gada janvārī «Sentinelle» ietvaros Francijā izvietoti 10 000 karavīru.

Iepriekš Francijā Nacionālā gvarde pastāvēja no 1789.gada līdz 1872.gadam, un tā bija nošķirta no armijas. Nacionālās gvardes locekļiem bija nozīmīga loma tajā laikā notikušajās Francijas revolūcijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu