1.starta numurs rallijsprintā «Gulbis» Vorobjova/Mālnieka ekipāžai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Šo sestdien, 6.augustā Gulbenes apkārtnes ceļos norisināsies Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu piektais posms «Gulbis 2016», kurā uz starta stāsies 54 ekipāžas.

Ar 1.numuru «Gulbja» ātrumposmos dosies Jāņa Vorobjova/Andra Mālnieka (Mitsubishi Mirage) ekipāža, savukārt lietuvieši Martynas Samuitis/Gediminas Celiesius (Skoda Fabia R5) startēs otrie. Trešais numurs - Guntim Lielkājim/Ivaram Grošus (Mitsubishi EVO IX).

Rallijsprinta čempionāta 4WD Open klases vadošā ekipāža Ronalds Baldiņš/Ingars Sakne (Mitsubishi EVO) startēs ar piekto numuru aiz Alekseja Ostaņina un Andreja Arefejeva (Mitsubishi EVO X) dueta.

Interesanta cīņa Gulbenē varētu izvērsties 2WD open klasē starp patreizējiem klases līderiem rallijsprinta gada kopvērtējumā Zigurdu Kalniņu/Renāru Salaku (BMW Compact) un šoreiz ar BMW startējošiem Mārtiņu Svili/Ivo Pūķi. Abām latviešu ekipāžām nopietns pretinieks būs lietuvieši Egidijus Valeiša/Povilas Reisas («BMW M3»).

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Līdzjutēju atbalsts noteikti palīdzēs gulbeniešiem Marekam Švarcam-Švampānam/Armandam Lūkinam (Subaru Impreza), kuri atrodas rallijsprinta 4WD klases vadībā.

Rallijsprinta “Gulbis 2016” dalībnieku saraksts

1600 klasē Latvijas čempionāta vadībā ir izvirzījusies lietuviešu pilots Tadas Sireika. Ņemot vērā to, ka šī ekipāža Gulbenē nestartēs, iespēja tikt pie kopvērtējuma punktiem būs Zintim Kolam/Kasparam Kolam.

«Gulbī» turpināsies arī Klasikas kausa izcīņa, kur pirmo ātrāko trijnieku patlaban aizņem Jāņa Grīnberga/Jāņa Strazdiņa, Andra Vovera/Ulda Auguļa un Guntara Brauna/Alda Hanzena ekipāžas.

Komandu vērtējumā labākie pēc četriem čempionāta posmiem ir ASRT rallija komanda, kuras sastāvā Gulbenē startēs Dmitrijs Feofanovs un Normunds Kokins.

Ņemot vērā to, ka «Gulbis» šogad ir arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta posms, Gulbenē redzēsim arī nesen Lietuvā notikušo sacensību «Kurtuvenai 2016» uzvarētāju Tautvydas Narusis/Juozas Narusis ekipāžu, kā arī vairākus citus lietuviešu rallijsprinta braucējus.

Jāpiemin, ka rallijsprintā «Gulbis» šogad atsevišķa ieskaite ir izveidota braucējiem, kuri startēs ar minirallija noteikumiem atbilstošām standarta automašīnām – te pieteikušās 9 ekipāžas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu