Ušakovs pēc tikšanās ar Krievijas vicepremjeru saredz nelielu cerību «sankciju jautājumā»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ir parādījusies ļoti neliela cerība, ka šogad Eiropas Savienība (ES) varētu lemt par daļēju sankciju atcelšanu Krievijai, kas savukārt varētu ļaut tai lemt par sankciju atcelšanu, piemēram, piena produktiem, tā sociālajā vietnē «Facebook» pēc tikšanās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču norādījis Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Pēc abu amatpersonu viesošanās piena pārstrādes uzņēmumā AS «Rīgas piena kombināts» Ušakovs norādīja, ka kombināta zaudējumi ES un Krievijas konflikta un sankciju dēļ pērn sasniedza sešus miljonus eiro. «Latvijas lauksaimnieku piena iepirkuma cena nokrita līdz 18,23 eiro par centneru,» norādīja Rīgas mērs.

Viņa ieskatā šobrīd ir parādījusies ļoti neliela, taču tomēr cerība, ka jau šogad ES varētu lemt par daļēju sankciju atcelšanu. «Tad savukārt varētu parādīties tikpat neliela cerība, ka sankcijas, piemēram, piena produktiem varētu atcelt arī Krievija. Un tam mums jāsāk gatavoties jau tagad,» uzskata Ušakovs.

Šī iemesla dēļ, kā viņš norādīja, par Krievijas tirgus atgūšanu cīnīsies visi - gan lietuvieši, gan igauņi, gan poļi. «Bet mums ir jābūt pirmajiem. Un mans kā politiķa uzdevums ir pēc iespējas palīdzēt mūsu uzņēmējiem,» savu tikšanos ar Krievijas vicepremjeru raksturoja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka abu amatpersonu tikšanās bija neoficiāla, jo Dvorkovičs Latvijā izbaudot savu atvaļinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu