«Kulakova nakts» viesu sarakstu papildina jaunā grupa «Moderans»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 6.augustā, Liepājas koncertdārzā «Pūt, vējiņi!» notiekošās «Kulakova nakts» viesu sarakstu papildinās arī, iespējams, mūzikas mīļotājiem mazāk pazīstamā grupa «Moderans», kas koncertā atskaņos gan divus savus skaņdarbus, gan vienu no grupas «Pērkons» lielākajiem hitiem – dziesmu «Pie baltas lapas». Koncerta sākums – plkst.20.

Grupas «Moderans» līderis Kārlis Zariņš stāsta: «Lai gan mūzikas pasaulē kāju spērām vien nedaudz vairāk kā pirms diviem gadiem, šis tas jau padarīts. Piemēram, viens no pieredzi bagātinošiem pasākumiem bija iespēja 2015.gada novembrī mūzikas un mākslas festivālā «Bildes 2015» veterānu un jauno grupu koncertā kāpt uz festivāla skatuves kopā ar leģendārās grupas «Pērkons» vokālistu Raimondu Bartaševiču un kopā izpildīt Jura Kulakova dziesmu «Pie baltas lapas». Pateicoties šai veiksmīgajai sadarbībai, pēcāk ziemā «Pērkona» ģitārista Leona Sējāna studijā ierakstījām savu pirmo dziesmu «Kosmonautiem auksti». Pēc nelielas atpūtas esam atkal atsākuši intensīvi strādāt pie saviem skaņdarbiem. Šovasar no Leona Sējāna saņēmām uzaicinājumu uzstāties uz festivāla «Kulakova nakts» skatuves. Bez liekas vilcināšanas piekritām, jo, mūsuprāt, tā ir lieliska izdevība parādīt sevi jaunai auditorijai un, protams, uzstāties uz vienas skatuves ar leģendāro «Pērkonu».»

Grupā «Moderans» muzicē seši radoši puiši, kurus vieno interese par mūziku: Elvis Čops (ģitāra), Elvijs Viļķels (bass), Ralfs Feņuks (ģitāra), Reinis Zariņš (sitaminstrumenti), Rihards Gailītis (vokāls) un Kārlis Zariņš (taustiņinstrumenti). Gandrīz visi grupas dalībnieki ir ieguvuši muzikālo izglītību, un tagad, kā paši saka, liek to lietā, radot paši savu mūziku un aranžējot jau gatavo mūziku. «Muzikāli sevi pieskaitām pie alternatīvā indie roka žanra,» norāda Kārlis.

Atgādināsim, ka 6.augusta pasākumā muzicēs ne tikai «Pērkons», kas šogad svin 35 gadu jubileju, bet arī «Menuets», «Willow Farm», «Rīgas Modes», «Trīs tenori», Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts u.c. mākslinieki.

Biļetes uz koncertu vēl iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu