Triumph tīko uzstādīt ātruma rekordu motocikliem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1902.gadā dibinātais britu motociklu ražotājs Triumph Motorcycles nupat pavēstījis, ka šogad plāno uzstādīt jaunu pasaules ātruma rekordu motocikliem.

Kompānija ir apstiprinājusi, ka jau augustā atgriezīsies Bonevillas sāls ezera līdzenumos, lai pārspētu pastāvošo pasaules ātruma rekordu motocikliem - 376,363 jūdzes jeb 605,697 kilometri stundā.

Gajs Mārtins
Gajs Mārtins Foto: Publicitātes foto

Lai mērķi sasniegtu, kompānija ir uzbūvējusi jaunu cigāra formas motociklu ar slēgtu kabīni. Lielā mērā no oglekļa šķiedras un kevlara sastāvošais motocikla karkass ir 7,77 metrus garš, 61 cm plats un 91 cm augsts. Motociklu uz priekšu dzen divi Triumph Rocket III turbo motori, kas pie 9000 apgriezieniem minūtē kopā attīsta 1000 zirgspēkus. Dzinēju darbināšanai tiek izmantots metanols.

Maksimāla taisnvirziena ātruma sasniegšanai konstruēto Triumph Infor Rocket Streamliner vadīt uzticēts pieredzējušajam motobraucējam, leģendāro Isle of Man TT sacīkšu dalībniekam un vairākkārtējam ātruma rekordistam Gajam Mārtinam.

Jāteic, ka Triumph Motorcycles ir visai liela pieredze ātruma rekordu uzstādīšanā, pie tam kompānija šo rekordu ar 33 dienu pārtraukumu turēja periodā no 1955. līdz pat 1970. gadam. Rekordus Triumph uzstādīja ar dažādiem motocikliem, tostarp Devil's Arrow, Texas Cee-gar, Dudek Streamliner un Gyronaut X1, no kuriem pirmais sasniedza 395,28 km/h. Pašreizējais ātruma rekords pieder Rokijam Robinsonam, kurš ar savu Top Oil-Ack Attack motociklu 2010.gadā sasniedza 605,697 km/h.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu