«Džeisons Borns» pirmajā nedēļas nogalē ASV nopelna 60 miljonus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trilleris «Jason Bourne» («Džeisons Borns») ar aktieri Metu Deimonu galvenajā lomā pirmajā nedēļas nogalē nopelnījis 110 miljonus ASV dolāru (99 miljonus eiro).

Piektdien iznākušās filmas kases ieņēmumi ASV aizvadītajā nedēļas nogalē bija 60 miljoni dolāru (54 miljoni eiro), bet citviet pasaulē no biļešu tirdzniecības kinoteātros nopelnīja 50 miljonus dolāru (45 miljonus eiro).

Deimons atgriezies asa sižeta filmu franšīzē pēc deviņu gadu pārtraukuma. Viņa pēdējā Borna sērijas filma bija režisora Pola Grīngrāsa kinolente «The Bourne Ultimatum» («Borna ultimāts»), kas iznāca 2007.gadā.

2012.gadā uz ekrāniem izlaida filmu «The Bourne Legacy» («Borna mantojums»), bet šoreiz stāsta centrā bija jauns projekta «Treadstone» aģents Ārons Kross, kuru atveidoja filmas «The Avengers» («Atriebēji») zvaigzne Džeremijs Reners. Filma guva pieticīgākus panākumus nekā iepriekšējās kinolentes ar Deimonu.

«Nav noslēpums, ka fani gaidīja Deimona un Grīngrāsa apvienošanos,» teica kinostudijas «Universal» pārstāvis Niks Karpo. «Komandas apvienošana bija gudrs biznesa lēmums.»

Jaunā filma piedzīvojusi otro veiksmīgāko debiju no visām Borna filmām. Pelnošāka bija tikai «The Bourne Ultimatum's», kas pirmajā nedēļas nogalē nopelnīja 69,3 miljonus dolāru (62,5 miljonus eiro).

Jaunā turpinājuma uzņemšana izmaksāja 120 miljonus dolāru (108 miljonus eiro).

«Tas pierāda, ka franšīze joprojām ir dzīvotspējīga un to var turpināt,» norāda kompānijas «ComScore» analītiķis Pols Dergarabedjans. ««Džeisons Borns» filmai ir ideāls nosaukums, jo tieši šā varoņa atgriešanos visi gaidīja.»

«Borna» filmas ir veidotas pēc rakstnieka Roberta Ladlema spiegu romānu motīviem. Tās stāsta par bijušo aģentu, kurš piedalījies slepenā valdības projektā «Treadstone» un cenšas atgūt atmiņu, kā arī atriebties tiem, kas viņu nodeva un pameta nomirt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu