Ņujorkas štats liedz dzimumnoziedzniekiem spēlēt «Pokemon Go»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Ņujorkas štats aizliedzis nosacīti atbrīvotiem dzimumnoziedzniekiem spēlēt spēli «Pokemon Go». Štata amatpersonas pirmdien skaidroja, ka bērni tādejādi tikšot pasargāti no tā, ka viņus ar spēles palīdzību iespējams ievilināt nedrošās vietās.

Aptuveni 3000 dzimumnoziedznieku, kas izgājuši brīvībā, tomēr joprojām atrodas varasiestāžu uzraudzībā, nedrīkst lejuplādēt šo paplašinātās realitātes spēli vai līdzīgas spēles, pastāvot bažām, ka tas var apdraudēt bērnu drošību.

Bērni, kas spēlē «Pokemon Go», tiek vadīti uz vietām, kas atrodas tuvu dzimumnoziedznieku dzīvesvietām, teikts Ņujorkas senatoru Džefrija Kleina un Daienas Savīno sagatavotajā ziņojumā.

Spēlētāji par nelielu samaksu var iegādāties «mānekļus», kas cilvēkus aizvada zināmā virzienā.

Ņujorkas gubernators Endrū Kuomo sacīja, ka viņa birojs sazinājies ar uzņēmumu «Niantic» - «Pokemon Go» izstrādātāju -, lai sadarbotos aizlieguma īstenošanas lietā.

«Ņujorkas bērnu aizsardzība ir prioritāte numur viens, un līdz ar tehnoloģiju attīstību mums ir jānodrošina, ka šīs inovācijas nekļūst par jaunām iespējām bīstamiem maniakiem uzbrukt jauniem upuriem,» sacīja Kuomo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu