Saulkrastos atrastais Rūdolfs nogādāts slimnīcā novērošanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Saulkrastos atrastais mazais zēns Rūdolfs nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā novērošanai, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša. Viņa norādīja, ka bērna stāvoklis ir stabils un viņš jūtas labi. Tomēr mediķi izlēmuši nogādāt zēnu slimnīcā, lai būtu iespējams novērot viņa veselības stāvokli.

Meklēšanā iesaistītie sociālajos tīklos norādījuši, ka Rūdolfs bijis kukaiņu - odu un ērču sakosts. Bukša šo informāciju neapstiprināja, bet norādīja, ka «tas nebūtu brīnums, jo bērns ir pavadījis nakti mežā». Viņa uzsvēra, ka zēns pēc atrašanas uzreiz dabūjis padzerties ūdeni un viņa kopējais stāvoklis ir stabils.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Rūdolfs piektdienas pusdienlaikā tika atrasts 1,5 kilometra attālumā no pazušanas vietas. Saulkrastu pašvaldības policijas priekšsēdētājs Inārs Zaharāns aģentūrai BNS pastāstīja, ka atrastais zēns ir vesels un bez kādiem miesas bojājumiem. Meklētāji viņu atraduši netālu no pazušanas vietas.

Informācija par zēna atrašanu parādījās neilgi pēc plkst.12. Vēlāk arī Valsts policija oficiāli apstiprināja, ka zēns ir atrasts. Zēnu, kurš sēdējis mežā zem koka un raudājis, atradusi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) seržanta Edgara Stumbra vadīta karavīru grupa. Vizuāli zēna veselības stāvoklis neesot kritisks, taču viņš nekavējoties nodots mediķu aprūpē.

Valsts policija izsaka pateicību visiem dienestiem un brīvprātīgajiem, kas piedalījās un palīdzēja meklēšanā un zēna atrašanā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Saulkrastos pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa meklēšanā bija iesaistīti bija aptuveni 500 cilvēki. Tai skaitā pārstāvji no Valsts policijas, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un zemessardzes, kā arī brīvprātīgie.

Saulkrastos pazudušā bērna meklēšanā piektdien tika iesaistīti 87 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) 2.Kājnieku bataljona, Zemessardzes 19.Nodrošinājuma bataljona un NBS Apmācību rotas karavīri. Tāpat meklēšanās piedalījās arī Militārās policijas darbinieki un NBS helikopters. Savukārt ceturtdien bērnu meklēja vairāki desmiti Zemessargu.

Bērns pazuda ceturtdienas vakarā, Saulkrastu dārzkopības kooperatīva «VEF-Biķernieki» teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu