Lībijas spēki džihādistiem atkaro Bengāzī rajonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lībijas bruņotie spēki, kas ir lojāli neviennozīmīgus vērtējumus saņēmušajam ģenerālim Halifam Haftaram, džihādistiem valsts otrajā lielākajā pilsētā Bengāzī atkarojuši Al Gvarčas rajonu.

«Mēs viņiem devām pamatīgu triecienu, tā ir liela uzvara,» ceturtdien sacīja Haftara Lībijas Nacionālās armijas pārstāvis sakariem ar presi Halifa al Obeidi. «Mēs šobrīd cīnāmies ar teroristiem, kas ir nocietinājušies kilometru uz austrumiem.»

Haftara formējumi pēdējo mēnešu laikā džihādistiem atkarojuši vairākus rajonus, tomēr pārņemt kontroli pār visu pilsētu tiem nav izdevies.

Haftars atsakās atzīt kopējo pavēlniecību, kuru izveidojusi ANO atbalstītā Tripoles nacionālās vienotības valdība. Viņš norāda, ka joprojām pakļaujas konkurējošajai administrācijai, kas bāzējas Tobrukā, valsts austrumos.

Bengāzī pēdējo divu gadu laikā nerimst cīņās starp islāmistiem un bruņotajiem formējumiem, kas ir lojāli valsts austrumos bāzētajai valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu