Saulkrastos pazudušā bērna meklēšanā bija iesaistīti aptuveni 700 cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/janiszvers

Saulkrastos pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa meklēšanā iesaistījušies jau aptuveni 700 cilvēki. Brīvprātīgie aicināti ierasties koordinācijas punktā VEF-Biķernieki 10 iela 125 nams. Rīta pusē meklēšanā iesaistīto cilvēku skaits samazinājies līdz 100-150, tāpēc bija vajadzīgi papildspēki. Rīta pusē daļai no brīvprātīgajiem bija jādodas ikdienas darba gaitās, daļai nepieciešama atpūta, taču nu turpinās aktīvs darbs. Jaunākā informācija: Valsts policija apstiprina: Rūdolfs atrasts!

Meklēšanā piedalījās Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Zemessardzes, Saulkrastu novada Pašvaldības policijas pārstāvji un brīvprātīgie. Tāpat darbu kopā ar dienestiem notikuma vietā turpina arī brīvprātīgie. Personu skaits, kuras meklē pazudušo zēnu, sasniedz ap 700 cilvēku.

Palīdzēt gribētāji tiek aicināti būt uzmanīgiem, jo šajā apkārtnē, ņemot vērā lielo iesaistīto skaitu, ir agrūtināta satiksmes organizācija. Tāpat tiek silti ieteikts tikties koordinācijas centrā, kur koordinators sanākušos dala grupās, kurām jāapseko noteikts apjoms teritorijas. Ieradušies papildspēki no armijas, arī kinologi ar suņiem.

Ja braucat meklēt, obligāti atbilstoši saģērbieties, jo teritorija ir grūti izbrienama.

Policija atgādina, ka brīvprātīgie,

kuri vēlas palīdzēt, aicināti ierasties koordinācijas punktā «VEF-Biķernieki» 10 iela 125.nams vai sazināties ar meklēšanas koordinatoru pa tālruni 27892094.

Likumsargi izsaka palīdzību arī visiem brīvprātīgajiem, kas sniedza palīdzību meklēšanā vakarā, nakts laikā un no rīta.

Policijai nebija pamata aizdomām, ka ar Saulkrastos pazudušo bērnu būtu noticis noziedzīgs nodarījums. «Šobrīd [pazušana] ir vienīgā versija, tāpēc arī notiek plaši meklēšanas pasākumi. Nav pamata uzskatīt, ka būtu noticis kāds noziedzīgs nodarījums. Ņemot vērā to, ka ir aptaujāti visi tuvējie kaimiņi, kuriem zēns ir varējis iet garām šajā laikā, un neviens nav neko aizdomīgu ne redzējis, ne dzirdējis, tāpēc šobrīd turpinās meklēšana,» aģentūrai BNS sacīja VP pārstāvis Dairis Anučins.

Bērns pazuda ceturtdienas vakarā. Sākotnējā informācija liecina, ka zēns bija aizgājis no kādas dārza mājas teritorijas Saulkrastu dārzkopības kooperatīva «VEF-Biķernieki» teritorijā. Bērnam mugurā bijis rūtains (zils ar baltu) krekls, balti šorti, sānos zila un sarkana svītra, zaļas zeķītes un pelēkas sandales.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu