«Makbets» digitālajā vietnē «Operas platforma» jūnijā kļuvis par otro skatītāko iestudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNO

Latvijas Nacionālās operas veidotais Džuzepes Verdi operas «Makbets» jūnijā starptautiskajā digitālajā vietnē «Operas platforma» kļuvis par otro skatītāko iestudējumu.

Kā liecina Latvijas Nacionālās operas un baleta informācija, iestudējumu «Makbets» digitālajā vietnē noskatījušies 13 557 cilvēki jeb 16% no visiem platformas apmeklētājiem.

Savukārt visskatītākais bijis Pētera Čaikovska operas «Pīķa dāma» iestudējums no Nīderlandes Nacionālās operas ar Marisu Jansonu pie diriģenta pults. Šo uzvedumu vērojuši 18 285 skatītāji.

Opera «Makbets» 11.jūnijā tiešraidē tika translēta no Rīgas Operas festivāla, digitālajā vietnē «Operas platforma» tā būs skatāma līdz 10.decembrim. Operu «Makbets» diriģē Mārtiņš Ozoliņš, lomās Vladislavs Suļimskis, Tatjana Melņičenko, Sergejs Poļakovs, Romāns Poļisadovs, Raimonds Bramanis un citi. Iestudējumu veidojuši režisors Viesturs Meikšāns, scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu mākslinieki «Mareunrol's», video mākslinieks «-8» un horeogrāfe Linda Mīļā.

Iestudējuma radošā komanda saņēmusi vairākas «Spēlmaņu nakts» nominācijas - par labāko scenogrāfiju, labākajiem kostīmiem, labāko video un labāko horeogrāfiju.

Otrs pašlaik starptautiskajā digitālajā vietnē «Operas platforma» ievietotais Latvijas Nacionālās operas iestudējums ir «Manona Lesko», kas kopš 15.aprīļa raisījis 25 808 cilvēku interesi.

Starptautiskā operas platforma izveidota 2015.gadā ar mērķi radīt vienotu mediju operas mākslas popularizēšanai Eiropā un pasaulē. Tās veidotāji ir Eiropas operu un festivālu asociācija «Opera Europa», 15 izcili Eiropas operteātri, kuru vidū ir arī Latvijas Nacionālā opera un balets, kā arī starptautiskais prestižais kultūras un mākslas kanāls «Arte».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu