Doma laukumā atklās starptautisko festivālu «World Jazz Festival 2016»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Šodien no plkst.15 Doma laukumā būs baudāms starptautiskā festivāla «World Jazz Festival 2016» atklāšanas koncerts, informēja festivāla rīkotāji.

Atklāšanas koncerts būs klausāms bez maksas, un tajā uzstāsies Krievijas saksofonists Igors Butmans kopā ar vairākiem džeza māksliniekiem no Latvijas, Krievijas un ASV.

Šajā koncertā piedalīsies arī divas pašmāju mūziķu grupas - «Big Al & The Jokers» un «Very Cool People». Tāpat festivāla atklāšanas koncertā uzstāsies dāņu saksofonists Maikls Lingtons no ASV, kurš nupat klajā laidis savu devīto solo albumu «Second Nature».

Savukārt plkst.19 kinoteātrī «Splendid Palace» notiks vakara koncerts, kurā uzstāsies dziedātājs Mario Biondi, Butmans, džeza pianists, jaunā džeza zvaigzne Oļegs Akuaratovs un dziedātāja Jaroslava Simonova.

Šis ir jau trešais gads, kad Rīgā tiek rīkots starptautiskais festivāls «World Jazz Festival 2016». Festivāla programma noslēgsies rītvakar ar koncertu «Arēnā Rīga».

Festivāla noslēguma koncertā uzstāsies divi džeza mūzikas grandi - amerikāņu pianists Bobs Džeims un Āfrikas mūzikas leģenda, trompetists Hjū Masekela.

Divu «Grammy» balvu ieguvējs, taustiņinstrumentālists, komponists un producents Džeims ir ierakstījis savu vārdu džeza vēsturē kā viens no «smooth jazz» žanra izveidotājiem. «Smooth jazz» skanējumam raksturīgs tradicionālā džeza apvienojums ar blūza, roka, «funk» un citu mūzikas žanru elementiem. Džeims apgalvo, ka savā darbībā vienmēr cenšas paplašināt savu muzikālo skaņu gammu un virzīties ārpus rāmjiem, tādā veidā radot džezam jaunu un vēl iepriekš nedzirdētu skanējumu. Savas darbības laikā Džeims ierakstījis 31 solo albumu un piedalījies neskaitāmos mūzikas projektos.

Festivāla programmu noslēgs divu «Grammy» balvu ieguvējs Masekela, kurš jau kopš pašas bērnības savos džeza ritmos atspoguļo Dienvidāfrikas kopienu iedzīvotāju tautas mūzikas motīvus, kas viņa skaņdarbus padara unikālus un īpaši skanīgus. Mākslinieks ierakstījis jau 42 mūzikas albumus un vēl joprojām aktīvi koncertē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu