«Revertas» vadītāja pārliecināta, ka investoriem būs interese par problemātisko aktīvu portfeļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Problemātisko aktīvu pārvaldītājas AS «Reverta» valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava ir pārliecināta, ka investoriem būs interese par «Revertas» portfeļu iegādi.

Jūnija vidū valdība atbalstīja «Revertas» kredītportfeļa un nekustamā īpašuma apakšportfeļu pārdošanu, vienlaikus turpinot aktīvu izstrādi. Kredītportfeļa un nekustamā īpašuma portfeļa pārdošanas procesu palīdzēs organizēt konsultants.

«Kad tiks izvēlēts konsultants aktīvu pārdošanai, tad «Revertai» būs papildu darbs - gatavosim atlikušos aktīvus pārdošanai. Pēc konsultanta ieteikuma atlikušie aktīvi tiks grupēti tā, lai piesaistītu iespējami vairāk investoru uzmanību un lai tie būtu atraktīvi un interesanti potenciālajiem investoriem,» sacīja Deglava. Pašlaik vēl nav zināms, cik portfeļos tiks piedāvāti «Revertas» aktīvi. Taču «Revertas» eksperti piedāvās konsultantam savu redzējumu.

Iezīmējot «Revertas» aktīvu pārdošanas laika grafiku, Deglava stāstīja, ka portfeļu «pakošana» sāksies nākamajā dienā, kad tiks izvēlēts konsultants. «Revertas» aktīvu apjoms joprojām ir pietiekami liels. 139 miljoni eiro un 4000 tiesvedības procesi, kam katram apakšā ir kāds darījums, kas potenciālajam investoram jāizvērtē. Ņemot vērā šo apjomu, aktīvi nevarēs tikt notirgoti mēneša vai divu laikā. Process aizņems sešus-deviņus mēnešus. Tas atkarīgs arī no investoru intereses, prognozēja «Revertas» valdes priekšsēdētāja.

Uzņēmuma vadītāja atzina, ka Latvijā līdz šim jau ir noslēgušies darījumi, kad pārdoti problemātisko aktīvu portfeļi. «Interese ir bijusi. Potenciālajiem investoriem Latvijā jau ir bāze, no kuras tie var turpināt izstrādi. Paredzu, ka interese būs,» sacīja Deglava. Pēc portfeļu pārdošanas vēl būs jāveic administratīvie darbi: dokumentu nodošana valsts arhīvā, lieko dokumentu iznīcināšana, juridiskas darbības uzņēmuma likvidēšanai.

Nav mainīts mērķis «Revertas» likvidāciju pabeigt līdz 2017.gada beigām, kā to paredz restrukturizācijas plāns. «»Revertas» darbība visu laiku kopš 2010.gada augusta bijusi orientēta, plānota un noritējusi, ņemot vērā, ka 2017.gada beigās ir jāizslēdz gaisma un jāaiztaisa durvis,» sacīja Deglava.

Kā ziņots, «Reverta» ir savulaik valsts pārņemtās «Parex bankas» mantojums. Pēc «Parex bankas» sadalīšanas «Revertas» portfelī tika atstāti zemas kvalitātes aktīvi ar ilgstošām atmaksas grūtībām. Eiropas Komisijas apstiprinātais «Parex bankas» restrukturizācijas plāns paredz, ka «Revertas» darbība tiks izbeigta 2017.gada beigās.

«Revertas» akcionāri ir Privatizācijas aģentūra - 84,15%, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka - 12,74% citi - 3,11%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu