Sabiedrībā zināmas personas aicina iedzīvotājus pievērsties sportam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romāns Kokšarovs

Ar mērķi aicināt Latvijas iedzīvotājus būt fiziski aktīvākiem un tā – arī veselākiem, Latvijas Sporta federāciju padome pagājušajā nedēļā izziņoja Eiropas Sporta nedēļu, kura ar vienotu aicinājumu «Esi kustīgs. Esi vesels» no 17. – 23. septembrim notiks visā Latvijā. Tās ietvaros organizētajos sporta pasākumos varēs iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs. Ne vien Eiropā, bet arī Latvijā fiziskās aktivitātes līmenis ir nepietiekams. Vismaz reizi nedēļā ar sportu nodarbojas vai spēlē sporta spēles vien 31% no mums.

Eiropas Komisijas iniciatīvas mērķis ir motivēt cilvēkus vairāk un biežāk būt kustīgiem, veicināt sportošanu un fizisko aktivitāti un vairot izpratni par kustīguma ieguvumiem ne tikai veselībai, bet arī darba spējām, vispārējai dzīves kvalitātei.

Lai motivētu cilvēkus būt aktīviem vismaz trīs reizes nedēļā, līdz augusta beigām ikviens iedzīvotājs var izaicināt sevi, apņemšanos reģistrējot īpašā Sporta nedēļas vietnē www.beactivelatvia.lv. Daloties ar sportiskiem foto un video savos kontos «Facebook» un «Draugiem.lv», būs iespēja laimēt unikālas balvas, tajā skaitā «GoPro» kameru, kā arī K.Porziņģa un M.Štromberga kreklus ar autogrāfiem.

Eiropas Sporta nedēļu atbalsta un par tās vēstniekiem kļuvuši arī daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki, tajā skaitā basketboliste Gunta Baško-Melnbārde, ielu sporta kultūras kustības «Ghetto Games» aizsācējs Raimonds Elbakjans, aktieris, Latvijas futbola vēstnesis Andris Bulis, Latvijas Olimpiskās komitejas Goda prezidents Vilnis Baltiņš, komponists Kārlis Lācis ar sievu Vinetu Vilisteri-Lāci, Edgara Bertuka ģimene, kuri ir Latvijā vienīgie Pasaules čempioni orientēšanās sportā, un bijušais kalnu slēpotājs, tagad uzņēmējs Jānis Ciaguns, kamaniņu braucēja Elīza Cauce un trenere Maija Tīruma, parabobslejists Alvils Brants un daudzi cit.

«Bez kustības nevaru iedomāties savu dzīvi. Ja kādreiz es nezināju, ka ar sistemātisku un smagu darbu var sasniegt augstas virsotnes, tad tagad esmu par to pārliecināta. Turklāt tā neaprakstāmā sajūta brīdī, kad esi kļuvusi kādam par piemēru, liek man censties aizvien vairāk un vairāk. Jāteic, ka sports dod man arī brīvības sajūtu, attīra prātu no negatīvām domām un emocijā, kā arī palīdz ķermenim sadedzināt nevēlamās kalorijas. Turklāt sportojot izdalās laimes hormons, kas liek man justies labi un izskatīties lieliski! Vai tad tas nav tas, ko mēs visi gribam?,» stāsta basketboliste Gunta Baško-Melnbārde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu