Producenti atzīst vainu Harisona Forda negadījumā filmas «Zvaigžņu kari» uzņemšanas laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zinātniskās fantastikas filmas «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») producenti Lielbritānijas tiesā atzinuši, ka esot vainojami pie nelaimes gadījuma, kurā aktieris Harisons Fords salauza kāju.

Kā ziņots iepriekš, skatītāju iemīļotā varoņa Hana Solo atveidotājs Fords uzņemšanas laukumā savainoja kāju ar metāla durvīm. Negadījums notika 2014.gada jūnijā «Pinewood» studijā Londonā, kur kinolente tika uzņemta.

Tolaik 71 gadu veco Fordu ar helikopteru nogādāja slimnīcā, kur viņam tika veikta operācija.

Pēc Forda negadījuma filmēšana tika uz laiku pārtraukta.

Durvis bija ļoti smagas, atzina Lielbritānijas Veselības un drošības administrācija (HSE), kura ierosināja lietu pret producentu kompāniju «Foodles Production», kas atrodas kinostudijas «Disney» pakļautībā.

«Šo negadījumu varēja paredzēt,» sacīja HSE pārstāvis. «Uzņemšanas laukuma risku novēršana ir nepieciešama, lai pasargātu aktierus un uzņemšanas komandu, neatkarīgi no tā, cik tie ir slaveni, un lai aizsargātu industrijas reputāciju.»

«Star Wars: The Force Awakens» globālie kases ieņēmumi no biļešu tirdzniecības kinoteātros pārsniedz divus miljardus ASV dolāru (1,8 miljardus eiro). Tā ir trešā pelnošākā filma kino vēsturē pēc režisora Džeimsa Kamerona darbiem «Avatar» («Avatars») un «Titanic» («Titāniks»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu