Aptauja: 86% iedzīvotāju ir svarīgi, lai tiesu nolemto īsteno dzīvē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lielākajai daļai jeb 86% Latvijas iedzīvotāju uzskata par svarīgu, lai tiesu nolemtais tiktu realizēts dzīvē, liecina pētījumu centra SKDS maijā veiktā iedzīvotāju aptauja.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes (LZTIP) pārstāvis Jānis Basevičs, aptaujā secināts, ka 49% iedzīvotāju ir ļoti svarīgi, lai tiesas nolemto būtu iespējams realizēt dzīvē, bet 37% iedzīvotāju tas esot «drīzāk svarīgi».

Aptaujas veicēji norādījuši, ka šādu uzskatu pauduši gan iedzīvotāji, kuru ģimenē sarunvaloda ir latviešu, gan tādi, kuru ģimenē sarunvaloda ir krievu. Tikai 3% iedzīvotāju norādījuši, ka tiesas lēmumu realizēšana nav svarīga. Lielākais vienaldzīgo iedzīvotāju īpatsvars atrodams jauniešu vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem, kurā 19% aptaujāto uzskatīja, ka tiesu lēmumu iedzīvināšana dzīvē nav būtiska.

«Jauniešu vienaldzīgā attieksme visdrīzāk ir skaidrojama ar viņu salīdzinoši mazo pieredzi tiesvedības jautājumos kopumā. Saskaņā ar aptaujas datiem 92% jauniešu vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem nav bijusi saskare ar tiesvedībām un ar tām pakārtoto nolēmumu piespiedu izpildes procesu,» norādīja LZTIP priekšsēdētājs Andris Spore.

Savukārt pretēja tendence vērojama starp iedzīvotājiem vecuma grupās no 25 līdz 34 gadiem un 35 līdz 44 gadiem, kur attiecīgi 57% un 54% iedzīvotāju ir ļoti svarīgi, bet 31% un 35% drīzāk svarīgi (kopā 88% un 89%), ka tiesas nolemto iespējams realizēt dzīvē.

Iedzīvotāju aptauju tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS sadarbībā ar ZTIP veica 2018.gada maijā. Pavisam tajā piedalījās vairāk nekā 1000 respondentu vecumā no 15 līdz 75 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu