Gastronomiski eksperimenti «Garšu dārzā» Skudriņas manierē

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas grandiozajos Cēsu 810-gades svētkos viesu garšas kārpiņas tika lutinātas Gundegas Skudriņas un viņas radošās komandas uzburtajā «Garšu dārzā», kurā seši Latvijā populāri restorāni un šefpavāri bija radījuši vietai un laikam atbilstošus ēdienus un dzērienus.

Sestdien Cēsīs visas dienas garumā uz zaļās oāzes skatuves šefpavāri demonstrēja jaunākās gastronomijas tendences, radīja eksperimentus un ļāva viesiem izbaudīt virtuves smalkumus, izglītojot un ļaujot baudīt piedzīvojumu, izspēlējot ēdamas dambretes turnīru, klausoties klaviermūzikas skaņas, kur spēlējošās klavierēs tapa saldais ēdiens, vai kopīgi baudot maltīti ar gigantiskām dakšām.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

«Garšu dārza» kulminācijā divi Latvijā drosmīgi, atraktīvi un profesionāli pavāri Andris Jugāns (restorāns Kuk Buk) un Valters Zirdziņš (Valtera restorāns) radīja Latvijā līdz šim vēl neredzētu muzikāli gastronomisku performanci – priekšnesumu «Virtuves mūzika».

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Pavāru ekspresīvu darbību rezultātā ar motorzāģi tika sagatavoti šķīvji no kāpostgalvām, ar trimmeri pļautas dilles, kulti pelni, putotas kazas siera putas un radīta mūzika, kuras autors ir mūziķis Matīss Runtulis. 10 minūšu gara priekšnesuma rezultātā, skatītājiem par lielu izbrīnu, tika pasniegta garda uzkoda.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Svētku vakara noslēgumā «Garšu dārza» rozīnīte bija Cēsu Jaunās pils priekšā tapusī, horeogrāfu radītā kūka. Performances «Galdiņ, klājies» laikā tūkstošiem viesu acu priekšā dejas laikā tapa svētku galds ar milzīgu mirdzošu galdautu, uguns lāpām un 810 kēksiņiem, ar kuriem tika cienāti svētku viesi un garšu dārza apmeklētāji.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu