Anglijas izlases treneris Elerdaiss: Vadīt komandu būs liels izaicinājums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vadīt Anglijas futbola izlasi būs liels izaicinājums, atzīst komandas jaunais galvenais treneris Sems Elerdaiss. 61 gadu vecais speciālists, kurš aizvadītajā sezonā trenēja Anglijas futbola premjerlīgas klubu «Sunderland», par valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts pagājušajā piektdienā.

Elerdaiss pirmdien oficiālajā preses konferencē atzina, ka viņu gaida liels izaicinājums. «Šeit atrasties man ir liels satraukums. Domāju, ka esmu atbilstošs šim darbam, uzskatu, ka man ir vajadzīgā pieredze. Šis būs izaicinājums ne tikai Anglijas izlasei, bet arī man pašam.»

Iepriekš karjeras laikā Elerdaiss ir trenējis arī tādus klubus kā Boltonas «Wanderers», Ņūkāslas «United», Blekbērnas «Rovers» un Vesthemas «United».

«Gadiem ejot, esmu guvis rūdījumu. Esmu šeit, jo gribu izaicinājumu, un uzskatu, ka esmu pietiekami stiprs, lai tiktu ar to galā. Uzskatu, ka varu komandu padarīt labāku,» uzsvēra treneris, kurš sev par asistentu izvēlējies Semiju Lī, ar kuru kopā savulaik strādāja Boltonas «Wanderers» komandā.

Elerdaiss amatā nomainījis Roju Hodžsonu, kurš darbu pameta pēc Eiropas čempionāta finālturnīra, kurā Anglija astotdaļfinālā piedzīvoja kaunpilnu zaudējumu Islandes izlasei.

«Esmu pragmatisks. Spēles stila un sistēmas izvēle būs atkarīga no spēlētājiem, kas būs pieejami. Cenšos dot spēlētājiem iespēju uzvarēt maču, lai viņi izprot pretinieku, tādējādi pielāgojot spēles stilu.

Komandas saliedētība ir ļoti svarīga. Jācenšas izveidot komandas garu un gūt no spēles prieku. Futbols ir jāizbauda,» uzsvēra Elerdaiss.

Arī pirms desmit gadiem Elerdaiss bija kandidāts uz Anglijas izlases galvenā trenera amatu, taču toreiz darbu uzticēja Stīvam Maklārenam.

Futbola dzimtene Anglija lielos titulus nav izcīnījusi kopš 1966.gada, kad izdevās triumfēt Pasaules kausa izcīņā.

2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Anglijas valstsvienība pirmo spēli aizvadīs 4.septembrī pret Slovākiju. Vēl F apakšgrupā spēlēs Lietuva, Malta, Skotija un Slovēnija.

Trenera karjeru Anglijā par «Lielo Semu» dēvētais Elerdaiss sāka 1991.gadā, kad kļuva par Īrijas kluba «Limerick» spēlējošo treneri. Pēc tam viņš trenēja Prestonas «North End», bet no 1994. līdz 1996. gadam - «Blackpool» komandu, par kuras līdzīpašnieku vēlāk kļuva Latvijas uzņēmējs Valērijs Belokoņs.

No 1999. līdz 2007. gadam viņš trenēja Boltonas «Wanderers», ar šo komandu 2001.gadā ar trešo piegājienu izcīnot ceļazīmi uz Anglijas premjerlīgu. Pēc tam sekoja darbs ar Ņūkāslas, Blekbērnas un Vesthemas komandām, bet «Sunderland» vadības grožus viņš pārņēma pirms iepriekšējās sezonas.

Tiesa, savas trenera karjeras laikā Elerdaiss nav izcēlies ar patiešām skaļiem panākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu