Klasikas sēriju «Jumava» papildina ar Gija de Mopasāna romānu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgādā «Jumava» klasikas sērijā iznācis franču autora Gija de Mopasāna (Guy de Maupassant) romāns «Stipra kā nāve», informē izdevēji.

Anrī Renē Albērs Gijs de Mopasāns tiek uzskatīts par franču naturālisma un reālisma rakstnieku, kā arī dēvēts par vienu no modernā īsā stāsta «tēviem». Bijis Gistava Flobēra skolnieks. Vairāku Gija de Mopasāna stāstu darbība notiek franču-prūšu kara laikā 1870. gados un vairākos stāstos ir aprakstīta kara bezjēdzība un nevainīgu civiliedzīvotāju nāve. Kopumā Gijs de Mopasāns ir sarakstījis apmēram 300 īsos stāstus, sešus romānus, trīs ceļojumu grāmatas. Par viņa slavenāko darbu tiek uzskatīts īsais stāsts «Plūmīte» (Boule de suif), kas tika izdots 1880. gadā.

Foto: Publicitātes

Mīla un nāve - divi poli vai ikvienā Mopasāna darbā. Arī romānā «Stipra kā nāve» abi šie spēki savienoti vienā lielā un ļoti skaistā psiholoģiskā gleznā. Tā, kas tik «stipra kā nāve», ir gleznotāja Olivjē Bertēna mīla, viņa mīlētspēja, kas viņu tiešām dzen nāvē; bet, kas šai mīlas izdzīvošanas ceļā stājas, ir sabrukums, vecums, nolietošanās, ko nāves padevīgais kalps - laiks - klāj pār miesu un dvēseli.

www.jumava.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu