Francijas ministrs par apmelošanu draud sūdzēt tiesā Nicas policiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs svētdien paziņoja, ka par apmelošanu sūdzēs tiesā Nicas policiju.

Nicas policiste Sandra Bertēna iepriekš atklājusi, ka ministrijas pārstāvji vērsuši pret viņu spiedienu, liekot mainīt atskaiti par drošības pasākumiem Nicā Bastīlijas dienas svinību laikā.

Kā skaidrojusi Bertēna, kas bija atbildīga par videonovērošanu pilsētā, viņai likts atskaitē ierakstīt, ka uzbrukuma brīdī Nicas Angļu krastmalā bijušas nacionālās policijas patruļas, kaut gan viņa tās tur nav manījusi.

Francijas varasiestādes daudzkārt izpelnījušās nopēlumus par nespēju garantēt valsts pilsoņu drošību.

Jau ziņots, ka Nicā 14.jūlija vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot 84 cilvēkus un 303 ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

Uzbrukumu sarīkoja tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Lauežs Bulels, kurš izlūkdienestiem pirms tam nebija zināms.

Atbildību par teroraktu ir uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts», bet izmeklētāji nav atraduši tiešus pierādījumus Bulela saistībai ar džihādistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu