Rosbergs uzvar lietus dēļ haotiskajā Ungārijas GP kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LUCA BRUNO / TT NYHETSBYRÅN

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas kopvērtējuma līderis vācietis Niko Rosbergs sestdien uzvarēja lietus dēļ haotiskajās Ungārijas «Grand Prix» izcīņas kvalifikācijas sacensībās, pēdējā brīdī pārspējot savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu.

«Mercedes» vienības pilots Rosbergs trases apli veica minūtē un 19,965 sekundēs, pirmo vietu izraujot pēdējā lidojošajā aplī.

Rosbergs par 0,143 sekundēm pārspēja pašreizējo pasaules čempionu Hamiltonu.

Rosbergs izcīnīja 26.«pole position» karjerā. Viņš līdz šim Ungārijas «Grand Prix» nav uzvarējis, bet Hamiltons ir ticis pie četriem panākumiem, pidevām viņš svinējis panākumus šo sacensību iepriekšējos trīs gados.

No otrās starta rindas sacensības sāks austrālietis Daniels Rikjardo no «Red Bull» komandas, kurš kvalifikācijā bija trešais, bet ceturto vietu ieņēma viņa komandas biedrs Makss Verstapens no Nīderlandes.

Trešajā starta rindā svētdien sacensības sāks četrkārtējais pasaules čempions no Vācijas Sebastjans Fetels no «Ferrari», bet sestais kvalifikācijā palika spānis Karloss Sainss juniors no «Toro Rosso» komandas.

Tālākās vietas ieņēma spānis Fernando Alonso no «McLaren» un viņa britu komandas biedrs Džensons Batons. Savukārt piekto starta rindu ieņems vācietis Niko Hilkenbergs no «Force India» un soms Valteri Botass no «Williams» komandas.

Kvalifikācijas sākums bija ļoti haotisks, jo lietus dēļ pirmā kvalifikācijas sesija vispirms divas reizes tika atlikta par desmit minūtēm. Pēc tam, kad formulas devās trasē, lietus drīz vien atsākās ar jaunu spēku un pēc nepilnām piecām minūtēm braucēji atgriezās savu komandu boksos.

Arī turpinājums nebija labāks un pirmajā kvalifikācijas sesijā vēl vairākas reizes lietus un avāriju dēļ trasē tika izkārti sarkanie karogi. Tiesa, otrās kvalifikācijas sesijas laikā lietus mitējās un trase sāka žūt, tomēr lietus dēļ kvalifikācijas sacensības ilga nedaudz vairāk par divām stundām.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos treniņbraucienos ātrākie bija Hamiltons un Rosbergs, kurš sestdien bija pirmais arī trešajā treniņbraucienā.

Rosbergu piektdien noslēdza jaunu divu gadu līgumu ar «Mercedes» komandu, vienojoties par sadarbību līdz 2018.gadam.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem sezonas līderis ar 168 punktiem ir Rosbergs, tomēr Hamiltons viņam zaudē tikai punktu. Trešo vietu ar 106 punktiem ieņem soms Kimi Reikenens no «Ferrari», kurš aizvadīja neveiksmīgu kvalifikāciju, ieņemot vien 14.vietu.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 338 punktiem ir «Mercedes» komanda, tai ar 204 punktiem seko «Ferrari», bet «Red Bull» piloti savākuši 195 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu