Bolts triumfē 200 metru sprintā Dimanta līgas posmā Londonā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jamaikas vieglatlētikas zvaigzne Useins Bolts piektdien Londonā triumfēja 200 metru sprinta sacensībās Dimanta līgas posmā. Pašlaik 29 gadus vecais sprinteris sacensībās uzvarēja ar rezultātu 19,89 sekundes. Viņš starp dalībniekiem bija vienīgais, kurš distanci veica ātrāk par 20 sekundēm.

Bolts nebija startējis gandrīz mēnesi kopš Jamaikas čempionāta, kur viņš kājas muskuļa traumas dēļ no sacensībām izstājās. «Neesmu labākajā sportiskajā formā, man vēl daudz jāstrādā, bet viss būs kārtībā. Galvenais, ka esmu atguvies no traumas,» sacīja titulētais sportists.

Seškārtējais olimpiskais čempions 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē, augustā Riodežaneiro gatavojas aizstāvēt savus olimpiskā čempiona titulus. Uzvaru gadījumā viņš kļūs par pirmo vieglatlētu, kurš trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spējis uzvarēt trīs dažādās disciplīnās.

Boltam piederošais pasaules rekords 100 metros ir 9,58 sekundes, bet 200 metros 19,19 sekundes.

Savukārt 100 metru sprinta sacensībās piektdien Londonā uzvaru guva francūzis Žimijs Viko, kurš uzrādīja rezultātu 10,02 sekundes.

Trīssoļlēkšanā triumfēja amerikānis Kristians Teilors, kurš veica 17,78 metrus tālu lēcienu, kas šogad ir labākais rezultāts pasaulē. Tikmēr olimpiskais čempions francūzis Reno Lavilenjē ar rezultātu 5,90 metri uzvarēja kārtslēkšanā.

Bahamu salu sportiste Šonija Millere guva uzvaru 400 metru skrējienā, finišu sasniedzot pēc 49,55 sekundēm, uzrādot šogad labāko rezultātu pasaulē.

1500 metru skrējienā labākā bija Lielbritānijas sportiste Laura Mjūra, labojot valsts rekordu ar rezultātu trīs minūtes un 57,49 sekundes.

Augstlēkšanā ar rezultātu 1,98 metri uzvarēja spāniete Ruta Beitija, bet amerikāniete Dalilaha Muhamada bija labākā 400 metru barjerskriešanā, finišējot pēc 53,90 sekundēm.

LETA jau vēstīja, ka piektdien notikušajās Dimanta līgas sacensībās amerikāņu vieglatlēte Kendra Herisone laboja 28 gadus vecu pasaules rekordu 100 metru barjersprintā. Herisone 100 metru barjeroto distanci veica 12,20 sekundēs, par sekundes simtdaļu labojot bulgārietes Jordankas Donkavas 1988.gada 20.augustā sasniegto rezultātu.

Savukārt šķēpmešanā ar rezultātu 79,52 metri septīto vietu ieguva Eiropas čempions Zigismunds Sirmais, bet uzvaru sacensībās izcīnīja čehs Jakubs Vadlejhs, kurš rīku raidīja 85,72 metrus tālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu