Fotostāsts: Caur sāpēm pretī panākumiem Rio

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Baltkrievijas mākslas vingrotāja Melitina Stanjuta bija tikai trīs gadus veca, kad viņā potenciālu saskatīja treneris. Kopā ar savu māti viņa regulāri atradās sporta zāles tuvumā, līdz saņēma uzaicinājumu pievienoties treniņiem.

Šobrīd 22 gadus vecā Stanjuta, kas vairākas reizes piedalījusies Latvijā notiekošajās sacensībās «Baltijas aplis», pasaules un Eiropas čempionātos izcīnījusi daudz medaļu, taču iztrūkst zelta. Tagad visa viņas uzmanība vērsta Riodežaneiro olimpisko spēļu virzienā.

Stanjuta centīsies parādīt savu labāko sniegumu, lokanību un mūzikas pavadījumā veiksmīgi darboties ar mākslas vingrošanas priekšmetiem.

«Dažreiz vienkārši lūdzos, lai programma ātrāk beigtos,» aģentūrai «Reuters» norādīja mākslas vingrotāja. «Esmu iedzīvojusies daudzos savainojumos. Uzstāšanās laikā 2010. gadā man ieplīsa pēdas kauls. Tomēr es atliku operāciju līdz sacensību beigām. Jo ilgāk nodarbojies ar sportu, jo vairāk problēmu.»

Stanjuta norādīja, ka mākslas vingrošana Baltkrievijā nav īpaši populāra, bet viņa ir pateicīga atbalstītājiem Spānijā, kur šim sporta veidam ir krietni vairāk sekotāju.

«Man ir spāņu līdzjutēji, kuri ceļo apkārt pa pasauli, lai tikai redzētu sacensības. Par to viņiem liels paldies. Atbalsts ir ļoti svarīgs. Vienmēr ir patīkamāk sacensties, kad skatītāji tevi atbalsta.»

Kopš 2000. gada mākslas vingrošanā dominējušas Krievijas sportistes. Tagad Stanjutai pavērusies iespēja cīnīties par visaugstākajām vietām, par zeltu. Šīs nedēļas beigās Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pieņems lēmumu par Krievijas sportistu dalību olimpiskajās spēlēs. Pagaidām ievērojamo dopinga skandālu dēļ tā ir neskaidra.

Stanjuta uzskata, ka mākslas vingrošanā dopings rezultātus neietekmē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu