Televīzijas pirmizrāde Haosa likumi ar Keitu Vinsletu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Televīzijas pirmizrāde Haosa likumi ir uzņemta vienā no lielākajām mājām Anglijā – Blenemas pilī, Vudstokā. Tajā galvenā varone ir de Barras kundze, drosmīga un novatoriska personība, kuras tēlā iejūtas slavenā aktrise Keita Vinsleta. Savukārt filmas režisors ir Zelta Globusu ieguvušais Alans Rikmans.

Krāšņi skati un vēsturiski notikumi

Blenemas pils, kurā uzņemta filma Haosa likumi (A Little Chaos), uzcelta laikā no 1705. līdz 1722. gadam, un tā atrodas netālu no Anglijas pilsoņu kara laikā nopostītās Vudstokas pils. Šodien Blenemas pils, kas izveidota skaistajā baroka stilā, kalpo par tūrisma objektu, kā arī daudzu filmu uzņemšanas vietu. Haosa likumi (A Little Chaos) sniedz lielisku iespēju uz ekrāniem izbaudīt Blenemas pils krāšņos skatus. Filmā notikumi risinās Francijā, 1682. gadā, kad pilnā sparā rit Versaļas parka veidošana. Galma ainavas arhitektam Andrē le Notrē palīdzēt norīko de Barras kundzi, kura ir novatore un nevēlas akli ievērot tradīcijas. To viņa nejauši pavēsta Francijas karalim Luijam, uzskatot viņu par slavenu dekoratoru. Šī tikšanās nebūs pēdējā, un drosmīgā sieviete nonāks intrigu virpulī.

Filmas laikā Keita bija gaidībās

Filmā de Barras kundzi atveido prestižās kinopasaules balvas Oskars laureāte aktrise Keita Vinsleta (Kate Winslet). Filmēšanas laikā viņa bija trešā bērna gaidībās, un tam pēc piedzimšanas tika iedots vārds Lācis (Bear), kura izvēle visā pasaulē cilvēkos izraisīja divējādas sajūtas. Filmas uzņemšanas laikā Keitas grūtniecība nebija manāma, un šo faktu no komandas nezināja neviens, lai viņai netiktu pievērsta pastiprināta uzmanība un aizliegts darīt lietas, piemēram, lēkt ūdenī. Filmā paspējusi iefilmēties arī viņas meita Mia, kura redzama Luvras ainā, sēžot viena pati uz krēsla, līdz istabā ienāk Sabīne.

Režisors un aktieris

Haosa likumi režisors ir Zelta Globusa ieguvējs aktieris Alans Rikmans (Alan Rickman), kurš ne pirmo reizi sadarbojas ar Keitu, abi iepriekš strādājuši pie filmas Prāts un jūtīgums (Sense and Sensibility). Haosa likumi ir Alana karjerā otrā režisētā filma (pirmā bija The Winter Guest), turklāt viņš ir ne tikai tās režisors, bet arī aktieris. Alans filmā spēlē karali Luiju XIV, kurš, ja atminamies vēstures notikumus, no 1643. līdz 1715. gadam valdīja Francijā. 72 gadus – tik ilgstoši tronī nav bijis neviens cits Eiropas monarhs, kā tikai Luijs XIV. Karaļa spilgtākais izteiciens: «Valsts esmu es (L'etat c'est moi).» Un vēl, Luija XIV valdīšanas laikā Francijā nostiprinājās absolūtā monarhija kā valsts iekārta.

Izbaudiet filmu Haosa likumi 6. augustā plkst. 22:10 kanālā LNT!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu