Investīciju magnāts Vorens Bafets ziedojis vēl $ 2,86 miljardus labdarībai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Investīciju magnāts Vorens Bafets ir ziedojis vēl 2,86 miljardus ASV dolāru (2,57 miljardus eiro) labdarības fondiem, tostarp Bila un Melindas Geitsu Fondam, saskaņā ar savu plānu ziedot gandrīz visu savu personīgo bagātību, vēsta ASV ziņu aģentūra UPI.

Bafets ir ziedojis pieciem labdarības fondiem savas firmas «Berkshire Hathaway Inc.» akcijas 2,86 miljardu dolāru vērtībā, liecina mediju ziņas. Lielākā daļa šo ziedojumu bija B klases akcijas, kuras saņēma Bafeta personīgā drauga Geitsa vadītais fonds.

Pārējie četri ziedojumu saņēmēji ir Sjūzenas Tompsonas Bafetas Fonds, kas nosaukts Bafeta mirušās sievas vārdā, Šervudas Fonds, kuru vada viņa meita, Hovarda Bafeta Fonds, kuru vada viņa vecākais dēls, un NoVo Fonds, kuru vada viņa jaunākais dēls.

Bafets, kuram ir 85 gadi, 2006.gadā pirmoreiz apsolīja ziedot Geitsu Fondam 85% «Berkshire Hathaway» akciju. Šī apsolītā ziedojuma vērtība tolaik bija 30 miljardi dolāru (27 miljardi eiro), vēstīja laikraksts «The Wall Street Journal».

Telekanāls CNBC ziņoja, ka Bafets kopš 2006.gada ziedojis 24,3 miljardus dolāru (21,8 miljardus eiro).

Žurnāls «Forbes» šogad novērtēja Bafetta bagātību ar 60,8 miljardiem dolāru (54,6 miljardiem eiro), un viņš ir trešais bagātākais cilvēks pasaulē. Bils Geitss kārtējo reizi tika atzīts par bagātāko cilvēku pasaulē.

Ziedojumi ir samazinājuši Bafeta balsu daudzumu viņa firmā līdz 31,73%, ziņoja «The Wall Street Journal». Viņam personīgi pieder apmēram 18% šīs firmas akciju.

Labdarības fondi parasti pārdod «Berkshire Hathaway» akcijas, lai iegūtu naudu savām operācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu