Komēdija «Deviņas dzīvības» - miljardieris runča ādā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Latvijas kinoteātros no 5. augusta būs skatāma jauna, asprātīga, rotaļīga režisora Berija Zonnenfelda komēdija runča Gārfīlda stilā «Deviņas dzīvības» («Nine Lives»), kurā galvenās lomas atveidos Kevins Speisijs («Neciešamie bosi», «Kazino Džeks», «Supermens atgriežas», «Amerikāņu skaistums»), Dženifera Gārnere («Karaliste», «Elektra», seriāls «Alias») un Kristofers Vokens («Noķer mani, ja vari», «Septiņi psihopāti», «Lubene»).

Viņu uzskata par vienu no šās pasaules varenajiem, viņam pieder paši augstākie debesskrāpji, pa jūru viņš ceļo greznā jahtā, lido privātā gaisa kuģī; viņš ir miljardieris Toms Brends (lomu tēlo «Oskara» laureāts Kevins Speisijs). Kāds nolēmis izjokot nopietno vīru, kurš nesaprot jokus, – meitas dzimšanas dienā Brenda kungs pēc liktenīga nelaimes gadījuma atjēdzas... runča ādā!

Šā neparastā notikuma gaitā acīmredzot nadziņus palaidis kaķu burvis, mājdzīvnieku veikala «Misters Purkinss» īpašnieks (Kristofers Vokens), pārdodams miljardierim pūkainu runci – sen solīto dzimšanas dienas dāvanu meitai Rebekai. Baisais cilvēks brīdina satracināto miljardieri, kurš spēj vien vicināt ķepas: septiņu dienu laikā viņam jālabo sava lielākā kļūda, beidzot jāatgriežas ģimenē un kā kaķim jādāvā tuviniekiem laime, vai arī viņš uz mūžu paliks runča paskatā.

Dženifera Gārnere
Dženifera Gārnere Foto: Kadrs no filmas

Vai Tomam Brendam tas būtu pa prātam? Nekā nebija! Panākumu kārais uzņēmējs nesteidz ļauties kaķa instinktiem un ielaisties spēlēs ar meitu. Viņam ir tikai viens mērķis – drīzāk atgriezties uzņēmējdarbībā, jo laiks ir nauda. Nedrošais līdera stāvoklis, neuzticamie darbinieki un draudi vairs nekad nekļūt par cilvēku dara magnātu vai traku. Viņš atkal un atkal cenšas visiem parādīt – skatieties, es neesmu runcis! Viņa otrā sieva skaistule Lara (Dženifera Gārnere) nesaprot pat visskaidrākās zīmes. Mistiskā plāna īstenošana kļūst jo dienas jo reālāka, meitai patīk jaunais mājas mīlulis.

Filmas režisors Berijs Zonnenfelds ir pazīstams amerikāņu kinorežisors, kinematogrāfists, karjeru sācis pie brāļiem Koeniem un slavu izpelnījies ar «Adamsu ģimeni» un «Vīriem melnā». Režisora jaunajā darbā atkal darbojas cilvēkam līdzīgs dzīvnieks – runcis Misters Pūkainbiksis. Kinotriki un speciālie efekti maksājuši bargu naudu, filmas budžets tiešām ir iespaidīgs – 50 miljoni dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu